• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια κέρδη για τους βασικούς δείκτες – Βουτιά 12% για την Coinbase

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ήπια έως οριακά κέρδη κινήθηκαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να κλείνει σε νέο υψηλό για το 2023.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.573,28 μονάδες με άνοδο 0,03%. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 4.283,85 μονάδες με κέρδη 0,24% ενώ ο Nasdaq στις 13.276,42 μονάδες με άνοδο 0,36%.

    Η αγορά, μετά το πρόσφατο ράλι που προκάλεσε η συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους στις ΗΠΑ και τα νέα από την αγορά εργασίας, κινήθηκε επιφυλακτικά, καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η συνεδρίαση της FED αλλά και οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό του Μαΐου.

    Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον στράφηκε σε συγκεκριμένες εταιρείες, με τη μετοχή της Coinbase να σημειώνει βουτιά 12,09% μετά την αγωγή που υπέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παραβίαση του πλαισίου λειτουργίας της. Η κίνηση της SEC έρχεται μια μέρα μετά την απόφασή της να κινηθεί νομικά κατά της Binance, για 13 παραβιάσεις σχετικά με τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ.

    Αντίθετα, ράλι 31,2% σημείωσε η  GitLab στον απόηχο των αποτελεσμάτων της εταιρείας λογισμικού για το τελευταίο τρίμηνο τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Πτώση 0,2%, εν τω μεταξύ, σημείωσαν οι μετοχές της Apple, καθώς το νέο προϊόν εικονικής πραγματικότητας και το νέο λογισμικό που παρουσίασε στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών που διοργανώνει δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες. Η μετοχή της εταιρείας είχε φτάσει ενδοσυνεδριακά σε ιστορικό υψηλό τη Δευτέρα, λίγο πριν την ανακοίνωση..

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 17 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Intel με άνοδο 3,68% ενώ ακολούθησαν η American Express με κέρδη 2,62% και η Dow με άνοδο 2,12% στα 52,59 δολ. Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η Merck (-2,75%), η UnitedHealth Group (-2,14%) και η McDonald’s (-1,33%).

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Μικρές απώλειες για το WTI και Brent

    Χρυσός: Έκλεισε με μικρή άνοδο στα 1.981,5 δολάρια ανά ουγγιά

    Advent: Συμφωνία με τον Γερμανικό κολοσσό BASF για κυψέλες υδρογόνου

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ