• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια άνοδος στο άνοιγμα της Τρίτης με το ενδιαφέρον στα εταιρικά αποτελέσματα

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ήπια ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.

    Μετά τα ισχυρά αποτελέσματα των τραπεζών, σειρά παίρνουν ετιαρείες όπως οι Procter & Gamble, Johnson & Johnson και Travelers, οι οποίες ανακοίνωσαν ήδη τα αποτελέσματά τους πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, αλλά και η Netflix, που αναμένεται να ανακοινώσει τα μεγέθη για το τρίτο τρίμηνο μετά το κλείσιμο της αγοράς.

    Η Travelers σημειώνει αυτή την ώρα τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετόχων του Dow Jones, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και πωλήσεις. Η μετοχή σημειώνει άνοδο 2,85% ενώ ακολουθεί η Johnson&Johnson με άνοδο 2,54%, η οποία επίσης ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη, αυξάνονας μάλιστα τις προβλέψεις της για το 2021.

    Αντίθετα, τις μεγαλύτερες πιέσεις μεταξύ των μετοχών του δείκτη σημειώνει η P&G, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση κερδών για το τρίμηνο, αν και κατάφερε να ξεπεράσει τις ιδιαίτερα αρνητικές εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Μέχρι στιγμής το 66% των εταιρειών που έχουν ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές είδαν τα στοιχεία για από την αγορά κατοικίας, με τις ενάρξεις νέων κατοικιών τον Σεπτέμβριο να υποχωρούν κατά 1,6%, στις 1,56 εκατομμύρια.   Οι άδειες για νέες κατοικίες υποχώρησαν κατά 7,7% στις 1,59 εκατομμύρια, με τους αναλυτές να αναμένουν 1,67 εκατομμύρια.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά από τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 35.381,22 μονάδες με άνοδο  0,35%, ο S&P 500 στις 4.507,81 μονάδες, με άνοδο 0,48% και ο Nasdaq στις 15.078,35 με άνοδο 0,38%.

    Διαβάστε επίσης

    ESG Innovation Challenge: Μεγάλο ενδιαφέρον από τις startups – Τα αποτελέσματα μετά τις 4 Νοεμβρίου

    ΟΟΣΑ: Ευνοϊκή η μακροχρόνια τάση του ελληνικού χρέους παρά την πανδημία

    Τζον Κατσιματίδης: Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας προβλέπει αύξηση στις τιμές των τροφίμων 10% το επόμενο δίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ