• Business

    Τζον Κατσιματίδης: Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας προβλέπει αύξηση στις τιμές των τροφίμων 10% το επόμενο δίμηνο

    • NewsRoom

    Τζον Κατσιματίδης


    Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, προέβλεψε ότι οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν κατά 10% το επόμενο δίμηνο.

    Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης και πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης Gristedes, δήλωσε σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Fox ότι οι τιμές των τροφίμων “ανεβαίνουν πιο γρήγορα από όσο περίμενε κανείς”.

    “Βλέπω πάνω από 10% άνοδο τις επόμενες 60 ημέρες”, είπε, σύμφωνα με report του Fox Business.

    Δεν διευκρίνισε το ποσοστό της αύξησης που θα μετακυλιστεί στους αγοραστές , αλλά τόνισε πως “ανησυχεί” ότι οι άνθρωποι θα πληρώνουν περισσότερα.

    Οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται, εν μέρει, λόγω της πτώσης της παραγωγής, που οφείλεται στην έλλειψη εργαζομένων και στα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, όπως οι καθυστερήσεις στη θαλάσσια μεταφορά, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών.

    Η τάση δεν θα αντιστραφεί “σύντομα”, δήλωσε ο Κατσιματίδης, σύμφωνα με το Fox Business report.

    Οι εταιρείες τροφίμων “θέλουν να προλάβουν αυτή την καμπύλη”, είπε ο Κατσιματίδης και για να το κάνουν “ακυρώνουν όλες τις προσφορές” και τα “είδη περιορισμένης κίνησης”.

    «Με άλλα λόγια, αν έχουν δέκα διαφορετικά είδη μάφινς, θα πουλήσουν μόνο τα τρία κορυφαία», είπε.

    Όπως εξήγησε, αναμένει ότι τα μεγάλα εμπορικά σήματα, όπως η Pepsi, η Coca-Cola και άλλα, θα πουλήσουν μόνο τα βασικά προϊόντα τους, θα σταματήσουν τις προσφορές και θα αυξήσουν τις τιμές. Για παράδειγμα, η Coca-Cola μπορεί να περιορίσει τo προϊόν με γεύση κεράσι, ανέφερε.

    Ο οικονομικός διευθυντής της PepsiCo, Χιου Τζόνστον, δήλωσε στο CNBC στις αρχές Οκτωβρίου ότι αναμένει περισσότερες αυξήσεις τιμών στα ποτά και τα σνακ της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο του 2022.

    Ποιος είναι ο Τζον Κατσιματίδης

    Σημειώνεται ότι ο Κατσιματίδης είχε πει στο Fox Business τον Ιούλιο ότι οι τιμές των τροφίμων θα μπορούσαν να αυξηθούν μεταξύ 10% και 14% έως την 1η Οκτωβρίου, αναφέρει το business insider.

    Ο επιχειρηματίας που βρίσκεται στην 310η θέση της λίστας του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς, έχει περιουσία που αγγίζει τα 3,7 δισ. δολάρια.

    Είναι επίσης ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου real estate και αεροπορικών εταιρειών Red Apple Group και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διύλισης πετρελαίου United Refining Company.

    Ο Kevin Burke, διευθύνων σύμβουλος και μέλος της ομάδας καταναλωτών στη Citizens Capital Markets, δήλωσε στο Insider τον Ιούνιο ότι ορισμένα εστιατόρια θα μπορούσαν να δουν αύξηση του κόστους των τροφίμων τους κατά 10%, προσθέτοντας ότι τα προϊόντα, τα γαλακτοκομικά και η πρωτεΐνη είχαν ήδη γίνει πιο ακριβά.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ