• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια άνοδος για τους δείκτες στο άνοιγμα – Στο +7% η μετοχή της IBM


    Με κέρδη συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Πέμπτης, συνεχίζοντας στο θετικό κλείσιμο της προηγούμενης ημέρας, έπειτα από τις αναρτήσεις του Τραμπ, ο οποίος εμφανίστηκε πρόθυμος να στηρίξει οικονομικά τις αεροπορικές εταιρείες και την αμερικανική οικονομία.

    Οι επενδυτές δεν παύουν να ελπίζουν για μια συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας, παρά την απόφαση Τραμπ να αποσύρει από τις συζητήσεις του διαπραγματευτές του. Χθες Τετάρτη έγινε ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πέλοσι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνουτσίν μίλησαν εν συντομία για ένα αυτόνομο νομοσχέδιο τόνωσης για τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, ανεβάζοντας υψηλότερα τις μετοχές αρκετών αεροπορικών, μεταξύ των οποίων της Airbus και της UnitedAir. Παρόλα αυτά, οι συζητήσεις για να καταλήξουν σε μια από κοινού συμφωνία, έχουν πολύ δρόμο ακόμα.

    Την ίδια ώρα, πάντως, στον αέρα βρίσκεται το δεύτερο debate μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου. Η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε να γίνει εικονικά, μέσω του διαδικτύου, κάτι που έφερε την αντίδραση του Τραμπ, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετέχει.

    Από εκεί και πέρα οι επενδυτές έστρεψαν το βλέμμα στα νέα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου εργασίας για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα. Όπως ανακοινώθηκε, ο αριθμός των αιτήσεων διαμορφώθηκε στις 840.000, αυξημένες κατά 3.000 συγκριτικά με την εβδομάδα και 20.000 περισσότερες από τον αριθμό που προέβλεπαν οι αναλυτές.

    Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η φαρμακευτική Regeneron Pharmaceuticals, αιτήθηκε να της δοθεί έγκριση για χρήση σε έκτακτες περιστάσεις, το πειραματικό φάρμακο REGN-COV2 για τη θεραπεία της COVID-19. Πρόκειται για το φάρμακο το οποίο χορηγήθηκε και στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα ο ίδιος ο Τραμπ σε ανάρτησή του ανέφερε πως σκοπεύει να δώσει κυκλοφορήσει δωρεάν το φάρμακο για τους Αμερικανούς, αφού διαπίστωσε ο ίδιος την αποτελεσματικότητά του.

    Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι δόσεις που έχουν επαρκούν για περίπου 50.000 ασθενείς και μέσα στους επόμενους μήνες υπολογίζει να έχει αρκετές δόσεις για 300.000 ασθενείς. Η μετοχή της εταιρείας αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 1,84%.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones, μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, ενισχύεται στις 28.448,17 μονάδες με άνοδο 0,51%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρει η IBM η μετοχή της οποίας σημειώνει αυτή την ώρα άλμα 7,46%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διαχωρίσει από το ενεργητικό της την μονάδα υποδομών ΙΤ και θα εστιάσει cloud computing.

    Ο S&P 500 ενισχύεται στις 3.442,29 μονάδες με άνοδο 0,67% ενώ ο  Nasdaq στις 11.431,77 μονάδες με άνοδο 0.59%.



    ΣΧΟΛΙΑ