ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ολοκλήρωσαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να αναδεικνύονται ξανά στις μεγάλες πρωταγωνίστριες της ημέρας.
Η Apple ήταν αυτή που σήμανε το σάλπισμα για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στην έναρξη της συνεδρίασης, ενώ μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον για τη μετοχή της Tesla. Παράλληλα, οι επενδυτές είδαν με ικανοποίηση τον σύνθετο δείκτη PMI να ενισχύεται τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, στις 54,7 μονάδες από 50,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σε υψηλό 17 μηνών. Ο δείκτης για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε στις 54,8 μονάδες ενώ ο μεταποιητικός PMI στις 53,6 μονάδες. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία από την αγορά κατοικίας έδειξαν πως οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον Ιούλιο κατέγραψαν άνοδο 24,7% σε σχέση με τον Ιούνιο.
Την ίδια ώρα, πάντως, παραμένει η ανησυχία τόσο για το αδιέξοδο στις συζητήσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, όσο και για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Ωστόσο τα καλά νέα ήρθαν από το μέτωπο ΗΠΑ – ΕΕ , με τις δύο πλευρές να καταλήγουν σε μια πρώτη εμπορική συμφωνία για πακέτα μείωσης των τελωνειακών τους δασμών για μια σειρά προϊόντα, οι οποίες είναι οι πρώτες μειώσεις εδώ και 2 δεκαετίες.
Παράλληλα, οι επενδυτές είδαν με ελπίδα την ανακοίνωση της Pfizer πως το υποψήφιο εμβόλιο της, σε συνεργασία με την BioNTech, αναμένεται να αξιολογηθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές εντός ακόμα και του Οκτωβρίου.
Έτσι ο Dow Jones ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της Παρασκευής στις 27.930,33 μονάδες με άνοδο 0,69%, ο S&P 500 στις 3.397,16 μονάδες με κέρδη 0,34%, ενώ ο Nasdaq στις 11.311,80 μονάδες με άνοδο 0,42%. Τόσο ο Nasdaq όσο και ο S&P 500 έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones παρέμεινε αμετάβλητος, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,7% και ο Nasdaq κέρδη 2,7%.
Από τις μετοχές του Dow Jones, 16 με άνοδο και 14 με πτώση. Η Apple έκλεισε με εντυπωσιακή άνοδο 5,15% στα 497,48 δολάρια και την κεφαλαιοποίησή της να αυξάνεται στα 2,13 τρισ. δολάρια. Ακολούθησαν οι Nike (1,16%) και η Home Depot (0,91%). Αντίθετα τις χειρότερες απώλειες κατέγραψε η Boeing (-1,23%).
Όσο για την μετοχή της Tesla, αυτή κατάφερε να κλείσει σε νέο ιστορικό υψηλό κλείσιμο στα 2.049,98 δολάρια με άνοδο 2,41%, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε καταγράψει ένα νέο ρεκόρ στα 2,095.49 δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σύνοδος Κορυφής: Προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για την ενέργεια ζητούν από τη Κομισιόν οι ηγέτες της ΕΕ
- Σε τεντωμένο σχοινί ο ΠΙΣ: Η κόντρα με τον Ά. Γεωργιάδη και ο γρίφος των εκλογών
- Παρί Σεν Ζερμέν: Η συμφωνία του 1 δισ. ευρώ με τη Nike που αλλάζει το παιχνίδι έως το 2039
- Πετρέλαιο: Γιατί όλοι φοβούνται ενεργειακό σοκ – Το δυσμενές σενάριο που θα φέρει οικονομικό «Αρμαγεδδώνα»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.