• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Η αναμονή για τα αποτελέσματα της Nvidia κράτησε ξανά τον Nasdaq σε αρνητικό έδαφος

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισε την Τετάρτη η Wall Street με την αγορά να αναμένει τις ανακοινώσεις τριμήνου της Nvidia, της μεγαλύτερης κερδισμένης του 2023, ενώ προσπάθησε να αναλύσει τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της FED.

    Ειδικότερα, o Dow Jones έκλεισε στις 38.612,24 μονάδες με άνοδο 0,13% ενώ ο S&P 500 στις 4.981,80 μονάδες με κέρδη 0,13%, επιστρέφοντας και οι δύο σε θετικό έδαφος μετά τις απώλειες της Τρίτης.

    Αντίθετα, στο κόκκινο παρέμεινε ο Nasdaq, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ο οποίος έκλεισε στις 15.580,87 μονάδες με πτώση -0,32%, με τις τεχνολογικές μετοχές να επηρεάζονται από το -2,85% της Nvidia.

    Ο κολοσσός των ημιαγωγών αναμένεται πως θα ανακοινώσει ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα και για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 αλλά και για το σύνολο του προηγούμενου έτους, καθώς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ράλι της Τεχνητής Νοημοσύνης του 2023. Οι προβλέψεις της εταιρείας για τους επόμενους μήνες θα δείξουν αν αυτό το ράλι θα συνεχιστεί με την ίδια δυναμική τις επόμενες ημέρες.

    Πάντως, αρκετοί επενδυτές προβληματίζονται σχετικά με τη μετοχή και το αν είναι ή όχι υπεραγορασμένη. H μετοχές του κατασκευαστή chip έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 230% τον περασμένο χρόνο. Έτσι τα στοιχεία που θα πρέπει να ανακοινώσει θα τεθούν στο μικροσκόπιο, σχετικά με το αν θα επιβεβαιώσουν την ιδιαίτερα υψηλή αποτίμησή της, με την μετοχή να έχει πλέον την τρίτη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στη Wall Street.

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές είδαν τα πρακτικά της FED που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη, από τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου. Αυτά έδειξαν ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν βιάζονται να μειώσουν τα επιτόκια.

    Υπενθυμίζεται πως οι αξιωματούχοι της Fed αποφάσισαν να αφήσουν αμετάβλητο το βασικό τους επιτόκιο δανεισμού κατά τη διάρκεια της νύχτας και ανέφεραν επίσης ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μειώσεις επιτοκίων έως ότου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς έχει «μεγαλύτερη εμπιστοσύνη» ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Nike(1,91%), Dow (1,90%), Verizon Communications (1,48%), Procter & Gamble (1,19%) και Caterpillar (1,08%).

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι IBM (-2,04%), Intel (-2,36%) και Walgreens Boots Alliance (-2,51%).

    Διαβάστε επίσης

    Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω Μέσης Ανατολής – Μικρές μεταβολές για τον χρυσό

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Βουτιά 6,58% για την HSBC

    Πρακτικά Fed: Αισιοδοξία για πληθωρισμό – Επιφυλάξεις για μία γρήγορη μείωση των επιτοκίων



    ΣΧΟΛΙΑ