• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: H Apple με άλμα 10,47% έσωσε τον Dow Jones και έγινε η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο!

    • NewsRoom
    Apple: Χρυσό μπόνους 750 εκατ. δολαρίων για τον Τιμ Κουκ

    Tim Cook, CEO της Apple


    Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την μετοχή της Apple, αλλά και αυτές των Facebook και Amazon, η Wall Street κατάφερε να ξεπεράσεις τις πιέσεις από τα αρνητικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας και τις κόντρες στο Κογκρέσο μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών και να ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο την τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου.

    Τόσο η Apple όσο και οι υπόλοιπες τρεις μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, Facebook, Amazon και Alphabet, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες των επενδυτών με τα κέρδη και τα έσοδα που ανακοίνωσαν για το δεύτερο τρίμηνο, με την μητρική της Google ωστόσο να απογοητεύει με τα στοιχεία για την μείωση των εσόδων από τις διαφημίσεις της Google σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Επιπλέον για την Apple η ανακοίνωση πως προχωρά σε Split προσφέροντας 4 νέες μετοχές για κάθε μια παλαιά έδωσε νέα ώθηση στον τίτλο της.

    Αντίθετα με τις τεχνολογικές μετοχές, ζημιές κατέγραψαν για το δεύτερο τρίμηνο οι μεγάλες πετρελαϊκές Chevron και Exxon Mobil.

    Στο πολιτικό μέτωπο, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να τα βρουν στο Κογκρέσο για το επιπρόσθετο επίδομα ανεργίας των 600 δολαρίων στους Aμερικανούς πολίτες, κάτι που οδήγησε στον άμεσο τερματισμό του.

    Στο ταμπλό, πάντως, ο Dow Jones, παρά τις αρχικές πιέσεις, κατάφερε να κλείσει στις 26.428,32 μονάδες με άνοδο 0,44%, ενώ ο  S&P 500 έκλεισε στις 3.271,12 μονάδες με άνοδο 0,77%. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 10.745,27 μονάδες με κέρδη 1,49%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, ξεχώρισε η μετοχή της Apple η οποία απογειώθηκε στα 425,04 δολάρια με άλμα +10.47%. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες απώλειες κατέγραψαν οι Caterpillar (-2,82%) και η  Chevron (-2,70%).

    Με το εντυπωσιακό της άλμα η κεφαλαιοποίησης της εταιρείας του Τιμ Κουκ έφτασε στα 1,84 τρισ. δολάρια. Κατάφερε έτσι να ξεπεράσει  ακόμα και τον κρατικό πετρελαϊκό κολοσσό της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, και να γίνει πλέον η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο.



    ΣΧΟΛΙΑ