• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Για πρώτη φορά πάνω από τις 38.000 μονάδες ο Dow Jones

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Σε νέα ενδοσυνεδριακή ρεκόρ κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τον Dow Jones να ξεπερνά για πρώτη φορά στην ιστορία του τις 38.000 μονάδες.

    Ειδικότερα, δύο ώρες μετά το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κινείται στις 38.009,18 μονάδες με κέρδη 0,38%, ο S&P 500 στις 4.855,97 μονάδες με κέρδη  0,33% ενώ ο Nasdaq κινείται στις 15.384,30 μονάδες με άνοδο 0,48%.

    Αν και τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου η αγορά προβληματίστηκε ως προς το χρονοδιάγραμμα γύρω από την μείωση των επιτοκίων από τη FED, της τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο κατά πόσο η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα καταφέρει να οδηγήσει την οικονομία σε μια «ήπια προσγείωση», αποφεύγοντας μια ύφεση. Τα στοιχεία που είδαν το φως της τελευταίες ημέρες φαίνεται να επιβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί.

    Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones είχαν σημειώσει ιστορικά υψηλά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, χάρη στην ισχυρή άνοδο των τεχνολογικών μετοχών και κυρίως αυτών του κλάδου των κατασκευαστών ημιαγωγών, καθώς η «τρέλα» της Τεχνητής Νοημοσύνης συνεχίζει να ωθεί προς τα πάνω τις συγκεκριμένες μετοχές.

    Ισχυρά ανοδικά κινούνται τη Δευτέρα οι βιομηχανικές μετοχές, με τον συγκεκριμένο κλάδο να σημειώνει άνοδο 0,8%.

    Σε μεμονωμένες μετοχές η Macy’s κινείται στο 1,33%, ενώ  νωρίτερα βρέθηκε να σημειώνει άνοδο άνω του 3%, μετά την απόρριψη μιας πρότασης 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ιδιωτικοποίησή της. Η SolarEdge σημειώνει άνοδο 2,79%, ενώ νωρίτερα έφτασε να κινείται στο +6%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα απολύσει το 16% του εργατικού δυναμικού της.

    Αντίθετα, η Archer-Daniels-Midland σημειώνει πτώση 21,9% μετά την έκδοση αδύναμων οδηγιών για τα κέρδη και την αργία που τέθηκε ο CFO Vikram Luthar, εν μέσω έρευνας που συνδέεται με λογιστικές πρακτικές. Η  B Riley Financial υποχωρεί κατά 5% αφού το Bloomberg ανέφερε ότι οι ρυθμιστικές αρχές ερευνούν συμφωνίες με πελάτη που συνδέεται με απάτη χρεογράφων.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι Goldman Sachs (1,32%),  Walt Disney (1,26%) και American Express (1,26%).

    Στον αντίποδα η Home Depot υποχωρεί κατά -1,28%.

    Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα μια σειρά από νέες εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν αυτές των Neflix και Tesla.

    Διαβάστε επίσης

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 13/2 η ΓΣ για ΑΜΚ και ακύρωση 6 εκατ. ιδίων μετοχών

    Χρηματιστήριο: Ιστορικό υψηλό ο Μυτιληναίος με κεφαλαιοποίηση 5,6 δισ. – Πάρτι για Eurobanκ, Motor Oil, Jumbo και Πειραιώς

    Commerzbank: Αποκτά το 75% της Aquila Capital



    ΣΧΟΛΙΑ