• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έσπασε το όριο των 14.000 μονάδων ο Nasdaq – Οριακές απώλειες για Dow Jones και S&P 500

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με τον Dow Jones και τον S&P 500 να χαλάνε το ανοδικό τους σερί, σε αντίθεση με τον Nasdaq ο οποίος για πρώτη φορά έκλεισε πάνω από τις 14.000 μονάδες ολοκληρώθηκε η Τρίτη στη Wall Street.

    Οι επενδυτές εμφανίστηκαν πρόθυμοι για ρευστοποιήσεις των κερδών των προηγούμενων ημερών, μετά το ράλι των μετοχών που είχε οδηγήσει τη Δευτέρα τους βασικούς δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά. Η αγορά αισιοδοξεί για τις εξελίξεις γύρω από το νέο οικονομικό πακέτο μέτρων για την στήριξη της Αμερικανικής οικονομίας αλλά και την μετέπειτα πορεία των εμβολιασμών. Μάλιστα την Τρίτη ο Μπάιντεν συναντήθηκε στο Οβάλ Γραφείο με την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν και τα διευθυντικά στελέχη ορισμένων από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις για να συζητήσουν τις προοπτικές που ανοίγονται με το νέο πακέτο των 1,9 τρισ. δολαρίων.

    Παράλληλα, η αγορά είδε με ενδιαφέρον τα ισχυρά αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν από πολλές εταιρείες για το τρίμηνο, μερικές από τις οποίες μάλιστα κατέγραψαν πρωτοφανή ρεκόρ. Στα σημερινά αποτελέσματα των εταιριών ξεχώρισαν αυτά της DuPont και της Goodyear, οι οποίες κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Αντίθετα, χειρότερες των εκτιμήσεων ήταν οι πωλήσεις της εταιρεία προϊόντων ομορφιάς Coty.

    Το ενδιαφέρον στρέφεται ξανά και στην πολιτική, καθώς άρχισε στη Γερουσία η δεύτερη δίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

    Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης αισιοδοξίας της αμερικανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων υποχώρησε 0,9 μονάδες τον Ιανουάριο στο 95,0.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,03% στις  31.375,83 μονάδες, ενώ ο  S&P 500 έκλεισε στις 3.911,23 μονάδες με πτώση 0,11%. Αντίθετα ο
    Nasdaq έκλεισε στις 14.007,70 μονάδες, με άνοδο 0,14%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 11 μετοχές έκλεισαν με άνοδο 18 με πτώση ενώ αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Merck. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των McDonald’s (2,08%), UnitedHealth Group (1,63%) και Boeing (1,50%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των Dow (-1,31%), Home Depot (-1,16%) και Nike (-1,13%).



    ΣΧΟΛΙΑ