• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έσπασε το ανοδικό σερί του S&P 500 – Βουτιά 11% για την Intel

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street, με την αγορά να κινείται διστακτικά ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της FED την ερχόμενη εβδομάδα.

    Ειδικότερα,  ο Dow Jones έκλεισε στις 38.109,43 μονάδες με άνοδο 0,16%, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.890,97 μονάδες με πτώση -0,07%, βάζοντας τέλος στο μίνι ράλι των έξι συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων, εκ των οποίων οι πέντε με κλείσιμο σε ιστορικά υψηλά.

    Από την πλευρά του ο Nasdaq έκλεισε στις 15.455,36 μονάδες με απώλειες -0,36%.

    Παρά τη μεικτή συνεδρία της Παρασκευής, σε επίπεδο εβδομάδας οι βασικοί δείκτες έκλεισαν ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 1,1%, ενώ ο Nasdaq Composite αναρριχήθηκε περίπου 0,9%. Ο Dow Jones ενισχύθηκε περίπου 0,7%.

    Οι μετοχές έλαβαν ώθηση αυτή την εβδομάδα από τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία, την ώρα που τα εταιρικά αποτελέσματα από τις μεγάλες εταιρείες άφησαν ανάμεικτη εικόνα στην αγορά.

    Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης του Δεκεμβρίου ήταν σύμφωνος με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, αν και ελαφρώς χαμηλότερος από ό,τι αναμενόταν σε ετήσια βάση.

    Μια μέρα νωρίτερα, τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στις ΗΠΑ έδειξαν μια απροσδόκητα υψηλότερη ανάπτυξη για το τέταρτο τρίμηνο, στο 3,3%, έναντι πρόβλεψης για 2% από τους αναλυτές της Wall Street. Η μέτρηση ενίσχυσε τις ελπίδες των επενδυτών ότι η οικονομία έχει αποφύγει μια βαθιά ύφεση.

    Στο επίπεδο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Intel απογοήτευσε την αγορά με τις προβλέψεις της για το πρώτο τρίμηνο, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά -11,91%, τη χειρότερη επίδοση από τις 30 μετοχές του Dow Jones.  Πτώση 6,6% σημείωσε και η τεχνολογική KLA καθώς η εταιρεία ημιαγωγών δημοσίευσε ελαφριά καθοδήγηση για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης.

    Αντίθετα, άλμα 7,1% σημείωσε η American Express, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, αφού δημοσίευσε μια καλύτερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη για τα κέρδη ολόκληρου του έτους.

    Μεγάλη χαμένη της εβδομάδας ήταν η μετοχή της Tesla, η οποία κατέγραψε τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή της από τον Οκτώβριο. Από την αρχή του έτους η μετοχή έχει χάσει πάνω από 200 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Ολοκλήρωσε την καλύτερη εβδομάδα του τους τελευταίους τέσσερις μήνες – Πώς κινήθηκε ο χρυσός

    Scope: Δεν προχώρησε σε νέα ενέργεια αξιολόγησης για την Ελλάδα – Παραμένει το BBB- με «σταθερό» outlook

    Tesla: Έχασε 200 δισ. δολάρια σε αξία τον Ιανουάριο – Δεν βλέπουν προς το παρόν τέλος στη πτώση οι επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ