• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιστροφή στις 33.000 μονάδες για Dow Jones με ώθηση από τη Salesforce

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με ισχυρή άνοδο άνω του 1% έκλεισε την Πέμπτη ο Dow Jones στη Wall Street, καθώς η αγορά βρήκε στήριξη στις δηλώσεις του επικεφαλής της FED της Ατλάντα αλλά και στα ισχυρά αποτελέσματα της Salesforce.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 33.005,12 μονάδες με άνοδο 1,05%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 3.981,54 μονάδες με άνοδο 0,76% ενώ ο Nasdaq στις 11.462,98 μονάδες με κέρδη 0,73%.

    Την ίδια ώρα, πάντως, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ξεπέρασε το 4% ενώ αυτή του 1ετούς τίτλου κινείται πάνω από το 5%. Η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου έφτασε σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί για περισσότερο από μια δεκαετία, κινούμενη μέχρι και το 4.944% πριν υποχωρήσει ξανά προς το 4,88%.

    Η αγορά είδε με απογοήτευση μια νέα υποχώρηση των αιτήσεων για την καταβολή επιδόματος ανεργίας για την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και μια έκθεση για την αύξηση του κόστους εργασίας, καταδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή. Κάτι που αυξάνει την πιθανότητα η Fed να συνεχίσει για πολύ τις αυξήσεις επιτοκίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

    Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και οι ανησυχίες για μια δυνητικά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν τροφοδοτήσει τις ανησυχίες των επενδυτών. Έτσι η δήλωση του επικεφαλής της FED Ατλάντα Raphael Bostic πως βρίσκεται «σταθερά» υπέρ της διατήρησης των αυξήσεων στο επίπεδο του ενός τετάρτου της μονάδας προσέφερε μια μικρή ανακούφιση στην αγορά.

    Την μεγαλύτερη ώθηση πάντως έδωσαν τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου της Salesforce, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει με άνεση τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το τρίμηνο, ενώ παρουσίασε και καλύτερου του αναμενόμενου guidance. Η μετοχή της έκλεισε στο +11,50%, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ όλων των μετοχών του Dow Jones και του S&P 500.

    Ισχυρά ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της  Dexcom ( 9,46%), σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500,  μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών Κέντρων για Υπηρεσίες Medicare και Medicaid πως μια συσκευή της θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση γλυκόζης για μια ευρύτερη ομάδα διαβητικών τύπου 2.

    Στον αντίποδα ισχυρές απώλειες άνω του 5%, στην χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 5oo, σημείωσαν οι μετοχές της Tesla, αφού η εταιρεία απέτυχε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για κάποιο από τα οχήματα επόμενης γενιάς της κατά την πολυαναμενόμενη ημέρα επενδυτών της Τετάρτης. Η πτώση άσκησε γενικότερη πίεση στον S&P και τον Nasdaq.

    Πέρα από τη Salesforce,σημαντική βοήθεια στον Dow Jones έδωσαν επίσης οι μετοχές των Intel (3,43%) και Boeing (2,69%). Αντίθετα, τις σημαντικότερες απώλειες σημείωσε η JPMorgan κλείνοντας στο -1,04%

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Σε υψηλά δύο εβδομάδων διαμορφώθηκαν Brent και WTI

    Χρυσός: Υποχώρηση μετά από τρεις μέρες ανόδου



    ΣΧΟΛΙΑ