• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Άλμα 30% για Palantir, απογοήτευσε η Snap

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, αφήνοντας στην άκρη την απογοήτευση από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της FED για το χρονοδιάγραμμα της μείωσης των βασικών επιτοκίων.

    Η Dow Jones έκλεισε στα 38.521,36 μονάδες με απώλειες 0,37%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.954,23 μονάδες με κέρδη 0,23% ενώ ο Nasdaq στις 15.609 μονάδες με οριακή άνοδο 0,07%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Walgreens Boots Alliance (4,29%), Nike (2,94%), Walt Disney (2,73%),  Dow (1,66%), UnitedHealth Group (1,53%), Johnson & Johnson (1,45%) και 3M (1,11%). Από τις 30 μετοχές του δείκτη μόλις 9 έκλεισαν με απώλειες, με τις σημαντικότερες να καταγράφει η Amgen που έκλεισε στο -1,83%.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επανήλθαν την Τρίτη οι ανακοινώσεις των εταιρειών για τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2023.

    Η Palantir Technologies σημείωσε άλμα 30,8% καθώς τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά  20% στο τρίμηνο, στα 608,4 εκατομμύρια δολάρια, από τα 602,4 εκατομμύρια δολάρια που ανέμενε η Wall Street. Παράλληλα, ο Σε μια επιστολή προς τους μετόχους, ο διευθύνων σύμβουλός της Alex Karp, ανέφερε πως η ζήτηση στις ΗΠΑ για προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να είναι μεγάλη.

    Άνοδο 3,88% σημείωσε και η μετοχή της Spotify Technology, καθώς η εταιρεία  ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς για το τέταρτο τρήμηνο, ενώ κατέγραψε αύξηση σε συνδρομητές Premium στην πλατφόρμα της.

    Οι ανακοινώσεις των εταιρειών συνεχίζονται, με σχεδόν τις μισές εταιρείες να έχουν προχωρήσει σε δημοσιοποιήσεις αυτή την εβδομάδα.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Τρίτης, βαριές απώλειες της τάξης του 30% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές καταγράφει η μετοχή της Snap, καθώς για μια ακόμη φορά απογοήτευσε με τα έσοδα τριμήνου και την καθοδήγηση που εξέδωσε.

    Αντίθετα, ισχυρά ανοδικά κινείται η μετοχή της Chipotle Mexican Grill καθώς η αλυσίδα γρήγορου φαγητού συνέτριψε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα έσοδα του τριμήνου.

    Ισχυρά ήταν και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε μετά τη λήξη της συνεδρίασης και η Ford, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγορές, ενώ προχώρησε και σε ένα ισχυρό guidance.

    Διαβάστε επίσης

    Άντονι Μπλίνκεν: Η Σαουδική Αραβία έχει έντονο ενδιαφέρον για τις σχέσεις με το Ισραήλ

    Ισραήλ: Μελετάμε την απάντηση της Χαμάς στο σχέδιο εκεχειρίας για τη Γάζα

    Διάθεση οικονομικής ρευστότητας 100 δισ. γιουάν από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας



    ΣΧΟΛΙΑ