ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι ο ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον του για σύναψη σχέσεων με το Ισραήλ αλλά ότι θα ήθελε τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα και ένα “χρονοδιάγραμμα” για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.
“Όσον αφορά την εξομάλυνση, ο πρίγκιπας διάδοχος επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας να συνεχίσει” σε αυτόν τον δρόμο, δήλωσε ο Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους στη Ντόχα, την επομένη της συνάντησής του με τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο Ριάντ. “Ωστόσο ήταν πολύ ξεκάθαρος επαναλαμβάνοντάς μου ότι για να γίνει αυτό, δύο πράγματα είναι απαραίτητα: ο τερματισμός της σύγκρουσης στη Γάζα και ένα σαφές και αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους”.
Την ίδια ώρα στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έλαβε θετικά σχόλια σε ό,τι αφορά τη βούληση Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ να συνεχίσουν τις συνομιλίες για εξομάλυνση των σχέσεών τους.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Στη Λιβύη ο Φιντάν την Τετάρτη – «Σύντομα επίσκεψη Πούτιν στην Άγκυρα»
Συνελήφθη γνωστός YouTuber για κακοποιήσεις ΑμεΑ
Σεμπαστιάν Πινιέρα: Σκοτώθηκε ο πρώην πρόεδρος της Χιλής από συντριβή ελικοπτέρου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λευκός Οίκος: Νέο περιστατικό με ένοπλο, κοντά στο Μνημείο του Τζορτζ Ουάσινγκτον
- Το «πράσινο φως» από την ΕΑΔΗΣΥ περιμένουν τα ΣΔΙΤ των 700 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα
- Η Ήπειρος και η Βίκος της οικογένειας Σεπετά έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ (με τη διπλή άνοδο)
- Τηλεπικοινωνίες: Αναβρασμός στην αγορά – Οι κινήσεις Cosmote-Nova-ΔΕΗ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.