• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη για Dow Jones και S&P 500 εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Σε θετικό επέστρεψαν την Τετάρτη ο Dow Jones και ο S&P 500 στη Wall Street, με την αγορά να προετοιμάζεται για τις αυριανές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 37.695,73 μονάδες με άνοδο 0,45%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.783,45 μονάδες με άνοδο 0,57% και ο Nasdaq στις 14.969,65 μονάδες με κέρδη  0,75%.

    Η Wall Street αναμένει την Πέμπτη  την τελευταία έκθεση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή  για τον μήνα Δεκέμβριο, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones να περιμένουν ότι ο ΔΤΚ θα αυξηθεί κατά 3,2% σε ετήσια βάση.

    Οι αυριανές ανακοινώσεις θα εξεταστούν από τους επενδυτές, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν ενδείξεις σχετικά με το πότε μέσα στο 2024 η FED θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα βασικά της επιτόκια. Αν και οι πρώτες ημέρες του έτους έφεραν ανησυχία για μια πιο μακρά παραμονή στα τρέχοντα επίπεδα, οι πιθανότητες για μια πρώτη μείωση από τον Μάρτιο κυμαίνονται ακόμα γύρω στο 64%, σύμφωνα με το εργαλείο CME Group FedWatch.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά αναμένει αυτή την Παρασκευή τα πρώτα αποτελέσματα τριμήνου από τις μεγάλες τράπεζες, όπως η JPMorgan Chase και η Bank of America, αλλά και εταιρειών όπως η UnitedHealth και η Delta Air Lines.

    Πάντως, πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για μια πιο συντηρητική πορεία για τις μετοχές στην αρχή του έτους, με την HSBC να αναφέρει πως οι παγκόσμιες μετοχές έχουν πλέον υπερβεί τα θεμελιώδη μεγέθη τους.

    «Αν και παραμένουμε στρατηγικά εποικοδομητικοί για τις μετοχές, αναμένουμε μια προσωρινή παύση στο ράλι», ανέφεραν οι αναλυτές της τράπεζας.  Η τράπεζα σημείωσε ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών θα μπορούσαν να είναι ευάλωτες σε οποιοδήποτε επιθετικό σήμα από τη Fed ή σε ανοδικές εκπλήξεις στον πληθωρισμό.

    Πέρα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, το ενδιαφέρον της αγοράς είναι στραμμένο και προς τη SEC, εν αναμονή της απόφασής της για τα spot Bitcoin ETFs.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο την Τετάρτη σημείωσαν οι Home Depot (3,07%), Microsoft (1,86%), Walmart (1,23%), McDonald’s (1,11%), Salesforce (1,06%) και Nike (1,03%).

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι  Walgreens Boots Alliance (-2,68%), Intel (-1,21%) και Dow (-1,04%).

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Νέες απώλειες για το κίτρινο μέταλλο – Έκλεισε στα 2.027,8 δολ. η ουγγιά

    Πετρέλαιο: Μείωση 1% για WTI μετά την άνοδο των αποθεμάτων

    Amazon: Εκατοντάδες νέες απολύσεις στο Prime και στο Twitch



    ΣΧΟΛΙΑ