• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιφυλακτικό το άνοιγμα της Τρίτης, σε Πάουελ και κρυπτονομίσματα το ενδιαφέρον της αγοράς

    Wall Street


    Με ήπιες διακυμάνσεις κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατά την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της αγοράς, με τους επενδυτές να αναμένουν την ομιλία του επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο για την πορεία της Αμερικανικής Οικονομίας.

    Η ομιλία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων έρχεται μια εβδομάδα μετά τις ανακοινώσεις της FED, η οποία αναπροσάρμοσε τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη, ενώ έδωσε σήμα για τουλάχιστον δύο αυξήσεις των βασικών επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2023, προκαλώντας πτώση στις μετοχές. Μια πτώση που ενισχύθηκε την Παρασκευή όταν ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard δήλωσε πως θα μπορούσε μια πρώτη αύξηση των επιτοκίων να αρχίσει ήδη από το 2022.

    Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται ξανά προς τα κρυπτονομίσματα, με το bitcoin να πέφτει για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο κάτω από τις 30.000 δολάρια, μετά τα νέα χτυπήματα που δέχεται από την Κίνα. H μετοχή της Coinbase υποχωρεί κατά 4,71%, ενώ η Tesla κινείται στο -0,43%.

    Στα υπόλοιπα επιχειρηματικά νέα η ΕΕ ανακοίνωσε πως ξεκινά έρευνα κατά της Google για τις τεχνολογίες διαφήμισης στο διαδίκτυο. Η μετοχή της Alphabet υποχωρεί κατά -0,38%.

    Άνοδο 8,66% καταγράφει η μετοχή-meme της Gamestop, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι άντλησε 1,126 δισ. δολάρια από την προσφορά 5 εκατ. μετοχών, χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξή της.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της αγοράς, 0 Dow Jones κινείται στις 33.870,50 μονάδες, με απώλειες  -0,02%, ο S&P 500 στις 4.229,47 με άνοδο 0,11% ενώ ο Nasdaq στις 14.144,14 με άνοδο  0,02%.



    ΣΧΟΛΙΑ