• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επαναφορά σε θετικό έδαφος μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού χονδρικής – Στις 34.000 μονάδες ξανά ο Dow Jones

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε θετικό έδαφος επανήλθαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Μεγάλη Πέμπτη, καθώς τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού επιβεβαίωσαν την σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού, αυξάνοντας τις ελπίδες στην αγορά για την ταχύτερη ολοκλήρωση του κύκλου σύσφιξης από τη FED.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.029,62 μονάδες με άνοδο 1,14%, ο S&P 500 στις 4.146,28 μονάδες με κέρδη 1,33%, στο υψηλότερο κλείσιμο του από τον Φεβρουάριο, ενώ ο Nasdaq  στις 12.166,27 μονάδες με άνοδο 1,99%.

    Η αγορά είδε με ικανοποίηση τον δείκτη τιμών παραγωγού για τον μήνα Μάρτιο στις ΗΠΑ να υποχωρεί κατά 0,5% σε μηνιαία βάση, έναντι εκτιμήσεων για σταθεροποίησή του. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης για τις τιμές χονδρικής μειώθηκαν κατά 0,1% σε επίπεδο μήνα, την ώρα που οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,2%.

    Μια μέρα νωρίτερα και τα στοιχεία  για τον ΔΤΚ είχαν επιβεβαιώσει την τάση υποχώρησης του πληθωρισμού, σημειώνοντας άνοδο μόλις 0,1% σε επίπεδο μήνα, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν 0,2%. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση, τη μικρότερη αύξηση εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED έπληξε τη Μεγάλη Τετάρτη το κλίμα στη Νέα Υόρκη, καθώς οι αξιωματούχοι κλήθηκαν να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης στην οικονομία και την πιθανότητα ύφεσης μέσα στο 2023.

    Σε επίπεδο μετοχών, οι τεχνολογικές μετοχές ήταν οι κερδισμένες της ημέρας. Η Apple σημείωσε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones κλείνοντας με άνοδο 3,41%. Ακολούθησαν με άνοδο άνω του 2% οι μετοχές των Walt Disney (2,97%), Nike (2,25%), Microsoft (2,24%) και Visa (2,16%). Μόλις 2 από τις 30 μετοχές του δείκτη δεν κατάφεραν να βρεθούν σε θετικό έδαφος με την Travelers να κλείνει στο -0,39% και τη  IBM στο -0,47%.

    Οι μετοχές των SolarEdge Technologies (7,70%) και Enphase Energy (6,97%) σημείωσαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500, ενώ ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν οι Amazon (4,67%) και η Netflix (4,58%). Στον αντίποδα, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του δείκτη σημείωσε η Progressive (-6,71%).

    Η αγορά αναμένει αύριο τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο από 4 μεγάλες τράπεζες (JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo και BlackRock) όπως επίσης και από την UnitedHealth Group.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 1% για WTI μετά τα υψηλά πέντε μηνών

    Χρυσός: Μια ανάσα από νέο ιστορικό υψηλό, στα 2.055 δολάρια η ουγγιά

    Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,40% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ