• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 1% για WTI μετά τα υψηλά πέντε μηνών

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με απώλειες έκλεισαν την Μεγάλη Πέμπτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου, με το WTI να υποχωρεί από το υψηλό σχεδόν πέντε μηνών, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν τις οικονομικές προοπτικές και τις προοπτικές για τη ζήτηση αργού.

    Το αργό τύπου West Texas Intermediate για παράδοση Μαΐου  υποχώρησε κατά 1,10 δολ. ή -1,3%, για να διαμορφωθεί στα 82,16 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την Τετάρτη είχε κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Νοεμβρίου για πιο ενεργό συμβόλαιο.

    Την ίδια ώρα, το Brent Ιουνίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, υποχώρησε κατά 1,24 δολάρια ή -1,4%, στα 86,09 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Οι τιμές του αργού είχαν ευνοηθεί την προηγούμενη ημέρα από τα στοιχεία στις ΗΠΑ που έδειξαν πως ο πληθωρισμός μειώθηκε κάπως τον Μάρτιο, αμβλύνοντας τους φόβους σχετικά με το εύρος των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve. Σήμερα, τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,5% τον Μάρτιο, τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

    Τα στοιχεία της Μεγάλης Πέμπτης έδειξαν επίσης ότι οι εισαγωγές αργού της Κίνας αυξήθηκαν κατά 22,5% τον Μάρτιο. «Η προσδοκία ότι η καταναλωτική ζήτηση θα σταθεροποιηθεί σημαντικά στην Κίνα καθώς η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει από τον αντίκτυπο των αυστηρών οικονομικών περιορισμών είναι ένας άλλος υποστηρικτικός παράγοντας για τις αγορές πετρελαίου αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Richey.

    Υπενθυμίζεται πως χθες, η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ φέρεται να είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να ξαναγεμίσει σύντομα το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου της χώρας. Η δήλωσή της προσέφερε επίσης μια στήριξη για τις τιμές του πετρελαίου.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Μια ανάσα από νέο ιστορικό υψηλό, στα 2.055 δολάρια η ουγγιά

     



    ΣΧΟΛΙΑ