• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ενισχύονται τα futures, κοντά στο 6,5% η μετοχή της Tesla

    χρηματιστές στη wall street


    Άνοδο υποδεικνύουν τα futures των βασικών δεικτών και μετοχών της Wall Street την Τετάρτη, μετά και την ανακοίνωση ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση κατά 0,6% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

    Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow Jones, έπειτα από 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, υποχώρησε στις 27.686,91 μονάδες με απώλειες -0,38%. Ο S&P 500, που μέσα στην ημέρα βρέθηκε κοντά σε νέο ιστορικό υψηλό, υποχώρησε τελικά στις 3.333,69 μονάδες με απώλειες -0,80%, ενώ για δεύτερη ημέρα υποχώρησε ο Nasdaq, κλείνοντας στις 10.782,82 μονάδες στο -1,69%.

    Οι επενδυτές συνεχίζουν στρέφουν την προσοχή και το ενδιαφέρον τους στις διαπραγματεύσεις των Δημοκρατικών με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο για την εξεύρεση συμφωνίας η οποία θα οδηγήσει σε ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως.

    Στα επιχειρηματικά, η μετοχή της Tesla Inc. λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση σημειώνει άλμα κοντά στο 6,5% μετά την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στο split των μετοχών σε αναλογία 5 προς 1. Στόχος του split είναι να κεφαλαιοποιήσει και να στηρίξει περαιτέρω την άνοδο που σημειώνει το τελευταίο διάστημα η μετοχή της Tesla, η οποία έχει οδηγήσει την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας πάνω από τα 256 δισ. δολάρια.

    Στο ταμπλό, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones κερδίζουν 292 μονάδες ήτοι 1,06%, ενώ τα futures του S&P 500 σημειώνουν άνοδο στις 25,60 μονάδες ή 0,77%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν κατά 72 μονάδες ή 0,68%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ