• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Χαμηλές πτήσεις για Dow Jones και S&P, οριακή πτώση για Nasdaq – Άλμα 7% για την Alphabet

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Εντελώς αντίστροφη ήταν η εικόνα στο κλείσιμο της Wall Street σε σχέση με αυτή στο άνοιγμα της ημέρας, καθώς ο Dow Jones κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος ενώ ο Nasdaq, κινούταν σε έδαφος νέου ιστορικού ρεκόρ, έκλεισε τελικά με απώλειες. O S&P 500 πάντως κατάφερε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα να κλείσει σε θετικό έδαφος, χάρη στα θετικά αποτελέσματα των κολοσσών της τεχνολογίας Amazon και Alphabet.

    Η μετοχή της μητρικής της Google, Alphabet έκλεισε με άλμα 7,28% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε άλμα 23% στα έσοδα για το τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, χάρη στην εντυπωσιακή άνοδο των εταιρικών διαφημίσεων μέσω των πλατφορμών της.

    Αντίθετα η μετοχή της Amazon, η οποία επίσης ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών ανακοινώνοντας το πρώτο τρίμηνο στην ιστορία της με έσοδα άνω των 100 δισ. δολαρίων, υποχώρησε κατά 2%, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναλύσουν την επόμενη ημέρα της εταιρείας μετά την απόφαση του Τζεφ Μπέζος να αποσυρθεί από τη θέση του CEO, παραμένοντας πάντως ως εκτελεστικός πρόεδρος.  Η μετοχή της Amgen υποχώρησε κατά 1,4%  καθώς η εταιρεία βιοτεχνολογίας δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δεχόμενη το χτύπημα της πανδημίας.

    Όσον αφορά το μέτωπο του «φαινομένου Reddit», οι μετοχές των GameStop και AMC Entertainment ανέκαμψαν μετά το διήμερο σφυροκόπημα. Η μετοχή της GameStop έκλεισε με άνοδο 2,68% στα 92,41 δολάρια ενώ αυτή της αλυσίδας κινηματογράφων στα 8,97 δολάρια με άνοδο 14,41%.

    Στο μέτωπο της πολιτικής, οι Δημοκράτες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ψήφισαν την Τρίτη να ξεκινήσουν συζήτηση για το νέο πακέτο τόνωσης, κάνοντας το πρώτο βήμα για την προώθηση του σχεδίου 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Η μάχη φυσικά συνεχίζεται, με τη υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen καλεί μια συνεδρίαση κορυφαίων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένης της SEC και της FED, αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν την αστάθεια της αγοράς.

    Τέλος στα μάκρο της ημέρας, η Εθνική Έκθεση Απασχόλησης της ADP, η οποία λήγει, αναμένεται να δείξει ότι η πρόσληψη από ιδιωτικούς εργοδότες των ΗΠΑ ανακάμπτει κατά 49.000 τον Ιανουάριο μετά από απότομη πτώση τον Δεκέμβριο. Μια πιο

    Κάπως έτσι ο Dow Jones έκλεισε στις 30.723,60 μονάδες με άνοδο 0,12% ενώ ο S&P 500  στις 3.830,17 μονάδες με άνοδο 0,10%. Αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες -0,02% στις 13.610,54 μονάδες.

    Τη μεγαλύτερη στήριξη στον Dow Jones πρόσφερε η μετοχή της Boeing (3,21%) ενώ ακολούθησαν οι μετοχές των Chevron (2,18%) και της Microsoft (1,46%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των Amgen (-1,42%), Travelers (-0,84%) και Apple (-0,78%).



    ΣΧΟΛΙΑ