• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες για τους δείκτες ενόψει των αποτελεσμάτων των μεγάλων αλυσίδων του λιανικού εμπορίου

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Πτωτικά ξεκίνησαν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της wall street, με τις μετοχές να εντείνουν τις απώλειές τους κατά τα τελευταία λεπτά των συνεδριάσεων της Δευτέρας.

    Οι μετοχές δέχθηκαν την πίεση από την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές επιχείρησαν να επαναξιολογήσουν  το πρόσφατο ράλι στη Wall Street, που πυροδοτήθηκε μετά τα στοιχεία για την μεγαλύτερη του αναμενόμενου υποχώρηση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ.

    Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες -0,63% στις  33.536,70 μονάδες ενώ ο S&P 500  υποχώρησε κατά -0,89% στις 3.957,25 μονάδες. Ο  Nasdaq έκλεισε στις 11.196,22 μονάδες με βουτιά 1,12%. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου αυξήθηκε κατά 3,7 μονάδες βάσης τη Δευτέρα στο 3,865%.

    Η αγορά συνεχίζει να αναζητεί ενδείξεις γύρω από το τι θα μπορούσε να σημαίνει η επιβράδυνση του πληθωρισμού για την νομισματική πολιτική της FED. Σε αυτό το πλαίσιο, η αγορά είδε με ενδιαφέρον την δήλωση της αντιπροέδρου της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ, δήλωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξή της στο Bloomberg ότι πιστεύει ότι «πιθανότατα θα ήταν κατάλληλο σύντομα να επιλέξουμε έναν πιο αργό ρυθμό ανόδου».

    Η αγορά αναμένει με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον τις εταιρικές ανακοινώσεις των μεγάλων αλυσίδων του λιανικού εμπορίου για το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς και τις προβλέψεις τους για το τρίμηνο των εορτών. Τα αποτελέσματά τους αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την αυριανή συνεδρίαση, κάτι που φάνηκε ήδη από σήμερα, καθώς η πτώση τους ήταν μια από τις αιτίες της τελικής εικόνας της αγοράς.

    Αρνητικά έδρασε, τέλος, και η νέα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές πόλεις της Κίνας, που επανάφερε την ανησυχία για μια επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Merck (2,44%), Johnson & Johnson (1,57%) και Visa (0,91%), ενώ στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Walmart (-2,94%) και η Home Depot (-2,55%), εν όψει των αυριανών τους ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα τριμήνου, ενώ ακολούθησε η μετοχή της Microsoft με απώλειες -2,25%.

    Εκτός Dow Jones, η Amazon η οποία προχωρά σε απολύσεις 10.000 εργαζομένων της – αριθμός μικρότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις – έκλεισε με απώλειες -2,28%.



    ΣΧΟΛΙΑ