• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα μετά τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων 8 μηνών

    Dow Jones Wall Street


    Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Τρίτης, μια μέρα μετά τη χειρότερη συνεδρίαση για τον Dow Jones από τον περασμένο Οκτώβριο και την χειρότερη πτώση για τους S&P 500 και Nasdaq από τον περασμένο Μάιο.

    Η πτώση της Δευτέρας προήλθε από την επαναφορά της ανησυχίας για την μετάλλαξη Δέλτα, ειδικά μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19 στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα, μάλιστα, η επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ματαίωσης των αγώνων σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει. Ο ΠΟΥ προειδοποίησε πως τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, λόγω και της σταδιακής επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα βρίσκονται και οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Τη Δευτέρα η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε την Κίνα για την κυβερνοεπίθεση στην Μιcrosoft.

    Την ίδια ώρα, πάντως, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου συνεχίζει να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο του 1,2%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών τον Ιούνιο έφτασαν τα 1,64 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 6,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο ο ρυθμός αδειοδόησης για νέες οικιστικές μονάδες μειώθηκε κατά 5% σε σχέση με τον Μάιο και κατά 23% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

    Σε αυτό το κλίμα, μια ώρα μετά το άνοιγμα της αγοράς, o Dow Jones ενισχύεται στις 34.426,74 μονάδες, με άνοδο 1,37%, ο S&P 500 στις 4.303,04 μονάδες, με άνοδο 1,05% ενώ ο Nasdaq  στις 14.370,34 μονάδες με άνοδο 0,67%.

    Και οι 30 μετοχές του Dow Jones κινούνται θετικά, με τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνει η IBM, που  ενισχύεται κατά 4,3%, μετά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε. Η μετοχή της Apple ενισχύεται κατά 1,4%. Η εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg, αποφάσισε να καθυστερήσει κατά ένα μήνα την επιστροφή των υπαλλήλων από τις αρχές Σεπτεμβρίου στον Οκτώβριο.

    Εκτός Dow Jones, η μετοχή της ACM ενισχύεται κατά 7,3% η αλυσίδα κινηματογράφων ανακοίνωσε πως ανοίγει ξανά δύο κινηματογράφους στο Λος Άντζελες.



    ΣΧΟΛΙΑ