• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα των Ευχαριστιών – Σε ιστορικό υψηλό έκλεισε η Nvidia

    • NewsRoom
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang φωτογραφία: Photographer: I-Hwa Cheng/Bloomberg


    Με τις τεχνολογικές μετοχές να υπεραποδίδουν, η Wall Street άνοιξε σε ανοδικό έδαφος την «κουτσουρεμένη» εβδομάδα των Ευχαριστιών (η αγορά θα μείνει κλειστή την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ θα κλείσει νωρίτερα την Παρασκευή).

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.151,04 μονάδες με άνοδο 0,58%, ο S&P 500 στις 4.547,38 μονάδες με κέρδη 0,74% και ο Nasdaq στις 14.284,53 μονάδες με άνοδο 1,13%.

    Οι τομείς της τεχνολογίας και των υπηρεσιών επικοινωνίας ήταν οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι στον S&P 500, σημειώνοντας άνοδο 1,5% και 1%, αντίστοιχα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Boeing κλείνοντας στο +4.66%, ενώ ακολούθησε η Intel στο +2,12% και η Microsoft  στο +2,05%, με την τελευταία να βρίσκει μια μικρή ώθηση μετά την ανακοίνωση για την έναρξη συνεργασία της με τον πρώην CEO της OpenAI, Σαμ Άλτμαν. O Αλτμαν θα ενταχθεί στον τεχνολογικό γίγαντα για να ηγηθεί μιας νέας ερευνητικής ομάδας AI.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της Caterpillar με απώλειες -1%.

    Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 21 έκλεισαν ανοδικά και 9 πτωτικάικα.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, ισχυρά ανοδικά έκλεισε ο τίτλος της Νvidia, σε νέο ιστορικό υψηλό, μια ημέρα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας για τα αποτελέσματα της στο τρίτο τρίμηνο. Η Nvidia έκλεισε στα 504,2 δολάρια με άνοδο +2,3% και την κεφαλαιοποίησή της να αυξάνεται στα 1,2 τρισ. δολάρια. Οι αναλυτές αναμένουν πως η εταιρεία θα ανακοινώσει αύξηση εσόδων άνω του 170%. Η μετοχή είναι η πιο επιτυχημένη από όλες του S&P 500 το 2023, με συνολικά άνοδο 237% μέχρι στιγμής.

    Πέρα από τις ανακοινώσεις της Nvidia – η οποία θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της αγοράς καθώς ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κόπωσης – η Wall Street θα παρακολουθεί επίσης τα τελευταία πρακτικά της Fed, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν την Τρίτη.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος εν αναμονή νέων περικοπών στην παραγωγή – Μικρές απώλειες για τον χρυσό

    Λευκός Οίκος: «Πιο κοντά από ποτέ» είναι η επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς

    Τα «καμπανάκια» Μητσοτάκη για αλαζονεία και οι επόμενες μεταρρυθμίσεις που έρχονται



    ΣΧΟΛΙΑ