• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά ο Dow Jones στο άνοιγμα παρά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό – Πιέσεις σε πετρέλαιο, ανοδικά για τα crypto

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μια μέρα μετά τα νέα ρεκόρ για τον Dow Jones και τον S&P 500.

    Ειδικότερα, λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 35.264,67 μονάδες, με άνοδο 0,46%, ο S&P 500 στις 4.436,75 μονάδες με κέρδη 0,10% ενώ ο Nasdaq στις 14.788,09 μονάδες, με απώλειες -0,49%.

    Η αγορά είδε περισσότερα θετικά στοιχεία στις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό. Και μάλιστα, κόντρα στην αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιούλιο στο 5,4%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 5,3% (αύξηση 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα). Αντίθετα, το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε κυρίως στα στοιχεία του  δείκτη τιμών καταναλωτή εξαιρουμένου των τιμών ενέργειας και τροφίμων, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,4%. Σε επίπεδο έτους η αύξηση ήταν 4,3%.

    Επιπλέον, οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκαν μόλις 0,2% τον Ιούλιο σε σχέση με τον περασμένο μήνα, έναντι αύξησης 10% έναν μήνα νωρίτερα.

    Την ίδια ώρα νέες απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του WTI να υποχωρεί στα 67,59 δολάρια το βαρέλι (-1,02%) και το Brent Οκτωβρίου στα 69,84 δολάρια το βαρέλι (-1,12%), παρασύροντας και τις μετοχές των πετρελαϊκών. Η πτώση έρχεται μετά την προτροπή του Λευκού Οίκου προς τις χώρες του OPEC+ να αυξήσουν την παραγωγή τους για να συνεισφέρουν στην παγκόσμια ανάκαμψη από την πανδημία. Η μετοχή της Exxon Mobil κινείται στο -0.7% ενώ της Chevron στο -0,3%.

    Αντίθετα, θετικά κινείται η αγορά των κρυπτονομισμάτων, παρά την είδηση για την επίθεση hackers στην πλατφόρμα  blockchain Poly Network και την κρυπτονομισμάτων αξίας 600 εκατ. δολαρίων. Ήδη οι hackers έχουν αρχίσει να επιστρέφουν μέρος από τα crypto. Η αγορά βρίσκει επίσης στήριξη στην είδηση πως η PNC Bank, η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ, σκοπεύει να προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες της για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, σε συνεργασία με την Coinbase. To Bitcoin κινείται στο +1,89% πάνω από τα 46.278 δολάρια ενώ το Etherum στο +2,8% στα 3.341 δολάρια.  H μετοχή της Coinbase  κινείται στο +5,73%.



    ΣΧΟΛΙΑ