• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά οι βασικοί δείκτες μετά τις χθεσινές απώλειες – Κέρδη 1,4% για τον Dow Jones

    Wall Street


    Αντίδραση βγάζει η Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες, με τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων εταιρειών να συνεχίζονται.

    Χθες, οι βασικοί δείκτες υπέκυψαν στις πιέσεις και έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, με το αρχικό θετικό κλίμα να γυρίζει μετά από δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Apple αναμένεται να προχωρήσει σε πάγωμα προσλήψεων και δαπανών σε ορισμένες μονάδες της τον επόμενο χρόνο, λόγο μιας πιθανής ύφεσης της οικονομίας. Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 31.072,21 μονάδες με απώλειες -0,69%, με την μετοχή της Apple να κλείνει με απώλειες -2,06%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.830,85 μονάδες με πτώση -0,84% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 11.360,05 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,81%.

    Οι επενδυτές εξακολουθούν να στρέφουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα τριμήνου ώστε να καταλάβουν πως αντιμετωπίζουν οι εταιρείες τα υψηλότερα κόστη και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις εφοδιασμού αλλά και πώς αλλάζει η συμπεριφορά των καταναλωτών μετά από επίμονα υψηλό πληθωρισμό, με τον φόβο για ενδεχόμενη ύφεση να εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο. Μέχρι στιγμής, περισσότερες από τις μισές εταιρείες που έχουν αναφέρει έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες.

    Η μετοχή της Johnson & Johnson σημειώνει άνοδο 0,92% μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου κερδών και εσόδων τριμήνου, αν και ο φαρμακευτικός κολοσσός μείωσε τις προβλέψεις για τα έσοδα και τα κέρδη του του έτους.

    Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν πάνω από 1% την Τρίτη μετά την εκτίναξή τους κατά περισσότερο από 5 δολάρια βαρέλι στην προηγούμενη συνεδρίαση, επιβαρυνόμενες από τους φόβους ότι μια οικονομική επιβράδυνση θα πλήξει τη ζήτηση πετρελαίου. Το πετρέλαιο Brent Σεπτεμβρίου κινείται με απώλειες 0,96% και διαπραγματεύεται στα 105,5 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό WTI σημειώνει απώλειες 1,04% στα 101,5 δολάρια το βαρέλι.

    Οι μετοχές της IBM υποχωρούν πάνω από 6% αφού η εταιρεία μπορεί να ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη, αλλά περιέκοψε την εκτίμησή της για τις ελεύθερες ταμειακές ροές φέτος λόγω της εξόδου της από τη Ρωσία αλλά και της ισχυροποίησης του δολαρίου.

    H μετοχή της Apple άνοιξε σε θετικό έδαφος την Τρίτη, η Meta προσθέτει πάνω από 1% όπως και η NVIDIA ενώ η μετοχή της Netflix κινείται επίσης ανοδικά 0,8%. Η Boeing προσθέτει 4,1% καθώς η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων 777 Partners αναμένεται να αγοράσει έως και 66 ακόμη αεροσκάφη Boeing 737 MAX.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones σημειώνει σημαντική άνοδο 419 μονάδων ή 1,44% στις 31.520 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 1,61% στις 3.892 μονάδες και ο Nasdaq προσθέτει 1,54% στις 11.532 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΝΤ: Σε ποιες χώρες θα φέρει ασφυξία το ρωσικό εμπάργκο



    ΣΧΟΛΙΑ