• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά οι βασικοί δείκτες – Εκτοξεύονται Macy’s και Palo Alto

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος γυρίζουν σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την χθεσινή κατρακύλα, που έφερε τον Dow Jones στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

    Με τον πανικό για τις κινήσεις της FED και τις επιπτώσεις τους στην αμερικανική οικονομία να επανέρχεται στην επενδυτική ψυχολογία, ο Dow Jones έκλεισε χθες έκλεισε στις 33.063,61 μονάδες με πτώση 643,13 μονάδων ή -1,9%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.137,99 μονάδες με απώλειες -2,14% ενώ ο Nasdaq στις 12.381,57 μονάδες με πτώση -2,55%.

    Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο Jackson Hole αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές εστιάζουν στην ομιλία του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος αναμένεται να υποστηρίξει για ακόμη μια φορά ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίζει επιθετικά προς την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται και οι επενδυτές, με την Wall να σημειώνει την Δευτέρα ένα ακόμα sell off, την ώρα που το 10ετες ομόλογο πέρασε πάνω από το  3%. Σήμερα το 10ετες αυξάνεται κατά 0,2% ενώ το 2ετές υποχωρεί 1,56%.

    Στα μάκρο της ημέρας, η επιχειρηματική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020.

    Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 45,0 μονάδες τον Αύγουστο από 47,7 τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της S&P Global. Μετρήσεις κάτω από το 50 δείχνουν συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Παράλληλα, τα στοιχεία της S&P Global έδειξαν ότι ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες κατρακύλησε σε χαμηλό 27 μηνών, στις 44,1 μονάδες από 47,3 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης σε χαμηλό 25 μηνών στις 51,3 μονάδες από 52,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

    Η μετοχή της Zoom Video Communications διολισθαίνει 12% αφού η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη και έσοδα, καθώς η ζήτηση για την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης υποχωρεί από τα υψηλά της κατά την διάρκεια της πανδημίας εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού. Πτώση 2,7% σημειώνει και η Twitter λίγο μετά το άνοιγμα, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, πρώην στέλεχος κατηγόρησε την εταιρεία ότι παραπλάνησε τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας των συστημάτων της και τους spam λογαριασμούς της.

    Από την άλλη η μετοχή της Macy’s Inc εκτοξεύεται 7,5% μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα. Η αγορά είδε τα έσοδα της εταιρείας να ανέρχονται στα 5,6 δισ. δολάρια με τους αναλυτές να προέβλεπαν 5,49 δισ. δολάρια. Ωστόσο η αλυσίδα πολυκαταστημάτων υποβάθμισε το guidance για το σύνολο του έτους καθώς αναμένει να υποχωρήσει η καταναλωτική δαπάνη σε δευτερεύοντα είδη όπως αυτά της ένδυσης. Η μετοχή της Palo Alto Networks προσθέτει 11% αφού η εταιρεία κυβερνοασφάλειας ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου, καθοδηγούμενη από την αύξηση των χρεώσεων εν μέσω αυξημένης ζήτησης για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

    Από τις μετοχές του Dow Jones την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι Chevron (+3,1%), Caterpillar (+3,08%), Nike (+2,08%) και Dow (+2%).

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones προσθέτει 34,75 μονάδες ή 0,13% στις 33.106 μονάδες, ο S&P 500 ανεβαίνει 0,4% στις 4.155 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq αυξάνεται κατά 0,67% στις 12.464 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Zoom: Το δύσκολο στοίχημα μετά την πανδημία – Μειώνει τις προβλέψεις για τα έσοδα



    ΣΧΟΛΙΑ