• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοιγμα σε θετικό έδαφος – Στο +0,31% ο S&P 500

    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street μία ώρα περίπου μετά το άνοιγμα των αγορών, εν αναμονή της δημοσίευσης των νέων μακροοικονομικών στοιχείων για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας, που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις των αξιωματούχων της Fed στην επερχόμενη συνεδρίαση στις 20-21 Σεπτεμβρίου.

    Η αγορά πλέον θεωρεί πως στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου οι αξιωματούχοι της Fed θα αποφασίσουν να παγώσουν ξανά τα επιτόκια στα σημερινά επίπεδα. Ωστόσο, όλο και περισσότερη πιθανή φαίνεται πλέον μια νέα αύξηση τον Νοέμβριο. Κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει από τη δημοσίευση των προοπτικών για την οικονομία, η οποία θα συνοδεύσει την ανακοίνωση της Fed στην ερχόμενη συνεδρίαση της επιτροπής FOMC.

    Την ίδια ώρα, τον ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί και στα νέα στοιχεία για την τιμή του δείκτη τιμών καταναλωτή, την τιμή του δείκτη τιμών παραγωγού, τις λιανικές πωλήσεις και φυσικά τα εβδομαδιαία στοιχεία για τη αγορά εργασίας, στοιχεία τα οποία θα εξετάσει ενδελεχώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πριν πάρει τις αποφάσεις της.

    Πώς κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    Ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται στις 34.656,87 μονάδες με ήπια άνοδο 0,23%.

    Από τις μετοχές του δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν μέχρι στιγμής οι Walt Disney Co. (2,30%), Dow Inc. (1,75%) και Verizon Communications Inc. (1,45%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Chevron Corp. (-0,46%), Boeing Co. (-0,71%) και Walgreens Boots Alliance Inc. (-0,91%).

    Ήπια κέρδη καταγράφει και ο S&P 500. Ο δείκτης κινείται στις 4.471,44 μονάδες με άνοδο 0,31%.

    Από τους κλάδους του δείκτη, η μεγαλύτερη άνοδος συναντάται στο κλάδο της Ενέργειας (0,97%), ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες στον κλάδο του Real Estate (-0,63%).

    Σε επίπεδο μετοχών, ανοδικά κινούνται οι Tesla Inc. (5,90%), Paramount Global (5,49%) και Warner Bros. Discovery Inc. (5,39%), ενώ υποχωρούν οι J.M. Smucker Co. (-7,73%), RTX Corp. (-6,03%) και Newell Brands Inc. (-4,48%).

    Ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στις 13.807,41 μονάδες με ήπια άνοδο 0,33%.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της ΕΛΓΕΚΑ

    ΣτΕ: Συνταγματική η πριμοδότηση των διακριθέντων αθλητών για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ

    DZ Bank για Ελλάδα: Υπάρχουν ακόμη αρκετά περιθώρια βελτίωσης μετά την επενδυτική βαθμίδα – Παραμένει long στα ελληνικά ομόλογα



    ΣΧΟΛΙΑ