• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοιγμα με ήπιες απώλειες μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Oracle

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Με απώλειες κινούνται οι χρηματιστηραικοί δείκτες της Wall Street μία ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών, με την ανησυχία των επενδυτών να φτάνει στο αποκορύφωμά της καθώς από την Τετάρτη ξεκινά η δημοσίευση των νέων μακροοικκονομικών στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

    Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η μετοχή της Tesla έκανε άλμα 10% στέλνοντας τον τεχνολογικό Nasdaq πάνω από τις 13.900 μονάδες.

    Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε στις 34.663,72 μονάδες με ήπια άνοδο 0,25%. O S&P 500 έκλεισε στις 4.487,46 μονάδες με ήπια άνοδο 0,67%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 13.917,89 μονάδες με ισχυρή άνοδο 1,14%.

    Τα χθεσινά κέρδη αποτελούν πλέον παρελθόν με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να επιστρέφουν σε αρνητικά πρόσημα, μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Oracle, με την εταιρεία να αναφέρει ελάχιστες πωλήσεις, δίνοντας αρνητικό πρόσημο στη μελλοντική προοπτική.

    Πώς κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 34.599,31 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,19%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Intel Corp. (3,03%), Walgreens Boots Alliance Inc. (3,02%) και Walt Disney Co. (1,78%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Procter & Gamble Co. (-0,92%), UnitedHealth Group Inc. (-1,10%) και Amgen Inc. (-1,17%).

    Ο S&P 500 κινείται στις 4.470,76 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,37%.

    Από τους κλάδους του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει ο κλάδος των μη βασικών αγαθών (2,77%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες ο κλάδος της Ενέργειας (-1,32%).

    Σε επίπεδο μετοχών, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι WestRock Co. (5,20%), Zions Bancorp N.A. (4,43%) και BorgWarner Inc. (3,32%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες ACELYRIN Inc. (-60,25%), Rosecliff Acquisition Corp. (-44,68%) και Sight Sciences Inc. (-44,54%).

    Με απώλειες κινείται και ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 13.848,60 μονάδες με απώλειες 0,50%.

     

    Αρχίζουν τα «δύσκολα» για τους επενδυτές

    Την Τετάρτη ξεκινά η συνεδρίαση της ΕΚΤ, της πρώτης κεντρικής τράπεζας, η οποία αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκιά της. Την ίδια μέρα θα ανακοιθούν και τα στοιχεία του ΔΤΚ για τον μήνα Αύγουστο. Σύμφωνα, με τους αναλυτές ο υποκείμενος πληθωρισμός τον Αύγουστο θα παραμείνει σταθερός στο 0,2%, ενώ ο γενικός πληθωρισμός αναμένεται να αγγίξει το 0,6% από το 0,2%.

    Επιπλέον, την εβδομάδα που διανύουμε θα ανακοινωθούν τα νέα στοιχεία για την τιμή του δείκτη τιμών παραγωγού, τις λιανικές πωλήσεις και φυσικά στα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

    Ημέρα ορόσημο για τον επενδυτικό κόσμο ωστόσο, θα είναι η 20η-21η Σεπτεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Fed. H αγορά πλέον θεωρεί ότι στην επερχόμενη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, οι αξιωματούχοι της Fed θα αποφασίσουν να παγώσουν ξανά τα επιτόκια στα σημερινά επίπεδα. Ωστόσο, όλο και περισσότερη πιθανή φαίνεται πλέον μια νέα αύξηση τον Νοέμβριο. Ωστόσο, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει από τη δημοσίευση των προοπτικών για την οικονομία, η οποία θα συνοδεύσει την ανακοίνωση της Fed στη συνεδρίαση της επιτροπής FOMC.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις της Κεντρικής Τράπεζας για το έτος, με τους αξιωματούχους να εξετάζουν ενδελεχώς τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας σε επίπεδο μήνα αλλά και σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

     

    Διαβάστε επίσης:
    ΟΠΕΚ: Έλλειμμα 3 εκατ. βαρέλια στις αγορές πετρελαίου

    Κασσελάκης: Θα είμαστε όλοι μαζί, γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μόνο του

    Κακοκαιρία «Daniel» – Τριαντόπουλος: 2.258 οριστικές αιτήσεις και 1.920 προσωρινές αιτήσεις στο Ταμείο Αγωγής



    ΣΧΟΛΙΑ