• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άγγιξε ξανά αλλά ούτε τώρα το ρεκόρ ο S&P 500, σε νέα υψηλά ο Nasdaq – Ισχυρά κέρδη για χρυσό και πετρέλαιο

    • NewsRoom
    Wall Street


    Μία συνεδρίαση τουλάχιστον θα χρειαστεί ο S&P 500 προκειμένου να σπάσει το ιστορικό του ρεκόρ των 3,386,15 μονάδων που κρατά από τις 19 Φεβρουαρίου, καθώς δεν κατάφερε να το επιτύχει στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η οποία βρήκε τους βασικούς δείκτες της Wall Street να κλείνουν με μικτά πρόσημα. Αντίθετα, σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο Nasdaq.

    Oι επενδυτές παρακολουθούν τα νέα επεισόδια στην κόντρα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, μετά την απόφαση Τραμπ να αναγκάσει τον κινεζικό όμιλο ByteDance να πουλήσει τις δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες του TikTok. Παράλληλα, σε συνέντευξή του τόνισε ότι σκέφτεται να ασκήσει πιέσεις και στην Alibaba. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε νέους κανονισμούς με τους οποίους περιορίζει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση της κινεζικής Huawei σε ξένα μικροτσίπ, ακόμα και σε αυτά που κατασκευάστηκαν στο εξωτερικό με τη χρήση αμερικανικών τεχνολογιών.

    Στο κάδρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών παραμένει πάντα και η πορεία της πανδημίας. Πλέον τα κρούσματα στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τα 5,4 εκατομμύρια.

    Οι επενδυτές, πάντως, αναζητούν κατεύθυνση καθώς η περίοδος ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων τελειώνει ενώ ο διάλογος για την πολυπόθητη συμφωνία για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας βρίσκεται ακόμα σε αδιέξοδο.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 27.844,91 μονάδες με απώλειες -0,31%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη 11 έκλεισαν με άνοδο και 19 με απώλειες. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Home Depot (2,74%) και Walmart (2,26%), ενώ τη χειρότερη επίδοση η μετοχή της Boeing (-3,41%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.381,99 μονάδες με κέρδη 0,27%, ενώ ο Nasdaq, ο οποίος έκανε νέο ιστορικό ρεκόρ, έκλεισε τελικά στις  11.129,73 μονάδες με άνοδο 1%.

    Αντίθετα, στα εμπορεύματα, τόσο ο χρυσός όσο και το πετρέλαιο κατάφεραν να κλείσουν με σημαντικά κέρδη.

    Η στροφή του Warren Buffett στο πολύτιμο μέταλλο έδωσε μεγάλη ώθηση στον χρυσό, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να κλείνει στα 1.998,70 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 2,5%.

    Κέρδη και για το αργό, με το συμβόλαιο του αμερικανικού WTI , παραδόσεως Σεπτεμβρίου, να κλείνει με κέρδη 2,1% στα 42,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent Οκτωβρίου, να σημειώνει άνοδο 1,3% κλείνοντας στα 45,37 δολάρια το βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ