• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανάκαμψη για τους δείκτες δείχνουν τα futures – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

    • NewsRoom
    Wall Street


    Έτοιμη για ανάκαμψη δείχνει η Wall Street μετά το sell-off της Δευτέρας, ακολουθώντας και το θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές της Ευρώπης.

    Οι διεθνείς αγορές υποχώρησαν τη Δευτέρα με τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο να ανησυχούν για την πιθανή χρεωκοπία του κατασκευαστικού κινεζικού γίγαντα Evergrande, ο οποίος ενδέχεται να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση στην αγορά της Κίνας. Ισχυρές ήταν οι απώλειες για τις μετοχές που βασίζονται στην παγκόσμια αγορά, όπως οι ναυτιλιακές, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι μετοχές τεχνολογίας.

    Παράλληλα, η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της στην συνάντηση των αξιωματούχων της FED που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Η αγορά αναμένει πως η FED θα προχωρήσει σε κάποιο σήμα για την διαδικασία tapering στο πρόγραμμα μηνιαίων αγορών ομολόγων, το οποίο την περίοδο της κρίσης της πανδημίας είχε ανέβει στα 120 δισ. δολάρια ανά μήνα.

    Τέλος, με ενδιαφέρον παρακολουθεί και τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία. Η αγορά είδε τη Δευτέρα να ανακοινώνεται πως οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να δέχονται ξανά εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την ΕΕ και την Βρετανία, κάτι που έδωσε στήριξη στις αεροπορικές εταιρείες.

    Στην προαγορά της Τρίτης, οι μετοχές δείχνουν ικανές για να αντιδράσουν μετά τη χθεσινή πτώση, με τους κλάδους των ορυκτών, των κατασκευαστών ημιαγωγών, τις τράπεζες και τις μετοχές ενέργειας να κινούνται  θετικά.

    Τα futures του Dow Jones κινούνται στο +0,58%, του S&P 500 στο +0,5% και του Nasdaq στο 0,44%, λίγο πριν το άνοιγμα της αγοράς.

    Στην προαγορά, ξεχωρίζει η μετοχή της Uber,  η οποία κινείται στο +6,33%, καθώς αναθεώρησε την πρόβλεψή της για το τρίτο τρίμηνο. Ειδικότερα προβλέπει πλέον πως τα προσαρμοσμένα EBITDA θα διαμορφωθούν μεταξύ ζημιών 25 εκατ. δολαρίων και κερδών 25 εκατ. δολαρίων. Μέχρι τώρα, η εταιρεία προέβλεπε ζημιές ύψους 100 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα θεωρεί πως το τέταρτο τρίμηνο τα αποτελέσματα της θα είναι ακόμα πιο βελτιωμένα.

    Στο +4,61% κινείται στην προαγορά στον Nasdaq η μετοχή της Royal Dutch Shell (RDS.A), μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ύψους 9,5 δισ. δολαρίων με την ConocoPhillips για την  πώληση των κοιτασμάτων πετρελαίου σχιστόλιθου στην Πέρμια Λεκάνη του Τέξας. Η εταιρεία σκοπεύει μάλιστα να μοιράσει τα 7 δισ. δολάρια από τα έσοδα της συμφωνίας στους μετόχους της.

    Τέλος, στο +0,62% κινείται στην προαγορά η μετοχή της J&J, η οποία ανακοίνωσε πως η ενισχυτική δόση του εμβολίου της κατά της Covid-19 προσφέρει κάλυψη 94% για 2 μήνες.



    ΣΧΟΛΙΑ