• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άλμα 1,12% και νέο ρεκόρ για τον S&P 500 παρά τον αυξημένο πληθωρισμό – Στο +7% ξανά η Nvidia

    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον S&P 500 να ολοκληρώνει την ημέρα σε νέο ιστορικό υψηλό, πάρα τον προβληματισμό που προκάλεσαν τα «θερμότερα» του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.005,49 με άνοδο 0,61%, ο S&P 500 έκλεισε στις 5.175,27 μονάδες με άνοδο 1,12% και ο Nasdaq στις 16.265,64 μονάδες με άλμα 1,54%.

    Νωρίτερα η αγορά άκουσε τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ να αυξάνεται κατά 0,4% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, ενώ σε επίπεδο έτους έφτασε στο 3,2% από 3,1%. O δομικός δείκτης επιβραδύνθηκε στο 3,8% σε ετήσια βάση, από 3,9% τον Ιανουάριο, με την αγορά πάντως να περιμένει πάντως πτώση 3,7%.

    Ωστόσο, η νέα μεγάλη άνοδος της μετοχής της Nvidia, η οποία έκλεισε στο +7,16%, αλλά και το +3,34% της Meta Platforms και το +2,66% της Microsoft έδωσαν νέα ώθηση στις τεχνολογικές μετοχές. Παράλληλα, τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Oracle, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street, έδωσαν επιπλέον ώθηση στην αγορά. Η μετοχή της Oracle έκλεισε με άνοδο 11,75%.

    Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στην έκθεση του δείκτη τιμών παραγωγού που αναμένεται αυτή την εβδομάδα και στην επόμενη συνεδρίαση της Fed για τη νομισματική πολιτική αργότερα αυτόν τον μήνα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η 3M (4,97%), η οποία ανακοίνωσε πως o Bill Brown αναλαμβάνει CEO από τον Μάιο, ενώ ακολούθησε η IBM με κέρδη 3,16% και η Microsoft στο +2,66%.

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Boeing, με βουτιά -4,29%, μετά και τα νέα πως εξωτερικός προμηθευτής της, η εταιρεία Spirit AeroSystems, πέρασε επιτυχώς μόλις έξι από τις δεκατρείς ελέγχους που έκανε η FAA.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Προβληματισμός στις αγορές για τις προβλέψεις για την παραγωγή στις ΗΠΑ

    Ευρωαγορές: Πάρτι για αυτοκινητοβιομηχανίες και τράπεζες – Άλμα +11% για τη μετοχή της Porsche

    Απώλειες για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ