• Σχόλιο Αγοράς

    Βουτιά 1,4% για τον DAX, κάτω από τις 500 μονάδες επέστρεψε ο Stoxx 600 – Στο -1,8% ο FTSE 100 στο Λονδίνο

    • NewsRoom
    Άνδρας περπατά στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

    Χρηματιστήριο του Λονδίνου


    Με βαριές απώλειες έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις αγορές να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τη Μέση Ανατολή.

    Οι ευρωαγορές είχαν αντιδράσει με ψυχραιμία τη Δευτέρα, καθώς το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου είχα αποκρουστεί με μεγάλη επιτυχία, έχοντας ελάχιστα αποτελέσματα στο πεδίο. Κάτι που είχε δώσει την αίσθηση πως το Ισραήλ θα μπορούσε να απαντήσει δείχνοντας ψυχραιμία.

    Ωστόσο, το απόγευμα της Δευτέρας το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε πως η χώρα θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, με ένα χτύπημα που πάντως δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κλιμάκωση. Η απόφαση αυτή επανάφερε τους φόβους για κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αν και συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες στο παρασκήνιο για εκτόνωση της κατάστασης.

    Παράλληλα, το αρνητικό κλίμα που έφεραν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάρτιο οδήγησε τη Wall Street τη Δευτέρα σε βαριές απώλειες, επιβαρύνοντας τις προοπτικές και για τις συνεδριάσεις στις ευρωαγορές τη Δευτέρα.

    Σε άλλα νέα, το ΔΝΤ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης και της Βρετανίας το 2024, ενώ ανέφερε πως η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα παραμείνει ισχυρή, δίνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο στη FED προκειμένου να κρατήσει για περισσότερο καιρό τα υψηλά της επιτόκια.

    Σε αυτό το κλίμα, ο  πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε την Τρίτη στις 498,21  μονάδες με απώλειες -1,53%.

    Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 7.820,36 μονάδες με πτώση -1,82%, ο γερμανικός DAX  στις 17.766,23 μονάδες με απώλειες -1,44% και ο γαλλικός CAC 40  στις 7.932,61 μονάδες με πτώση -1,40%.

    Ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 33.393,85 μονάδες με απώλειες  -1,65% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 10.526,90 μονάδες με πτώση -1,50%.

    Διαβάστε επίσης

    Ισραήλ: Η απάντησή μας στο Ιράν θα τερματίσει τις εχθροπραξίες

    Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    LVMH: Στο 3% η αύξηση των πωλήσεων για το α’ τρίμηνο – Πιέσεις στον κολοσσό πολυτελείας



    ΣΧΟΛΙΑ