ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την πρώτη συνεδρίαση της τελευταίας «ολόκληρης» εβδομάδας του έτους. Το τέλος των δημοπρασιών βρήκε τον ΓΔ στις 632,04 μονάδες (-2,05%) γεγονός που υποδεικνύει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η αγορά να συνεχίσει τη θετική αντίδραση με την οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο. Με άλλες επτά μόλις συνεδρίες μέχρι το τέλος του έτους, με τους όγκους να παραμένουν χαμηλοί και χωρίς να υπάρξει κάποια αφορμή από την εγχώρια ή τη διεθνή ειδησεογραφία, η εικόνα δεν αναμένεται να αλλάξει δραματικά.
Η εικόνα του ΓΔ παρέμεινε αρνητική καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τις πιέσεις των πωλητών να εντείνονται κατά το τελευταίο ημίωρο της βασικής διαπραγμάτευσης.
Εν μέσω της συνολικής χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, βαρίδι αποτέλεσε για ακόμη μια φορά ο κλάδος των τραπεζών, ο οποίος γκρεμίστηκε στις 449,10 μονάδες (-3,47%). Ισχυρότατες απώλειες σημείωσαν όλες οι τράπεζες με την Alpha Bank να κλείνει στα 1,182€ (ΑΛΦΑ -4,68%), την Πειραιώς στα 0,85€ (ΠΕΙΡ -3,08%), τη Eurobank στα 0,50€ (ΕΥΡΩΒ -2,91%) και την Εθνική στα 1,146€ (ΕΤΕ -1,21%)
Ο δείκτης Large Cap βάφτηκε στα κόκκινα με μοναδική εξαίρεση την ΑΔΜΗΕ (1,63€, +1,49%). Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η ΔΕΗ κλείνοντας στα 1,379€ (-5,42%), ενώ απώλειες άνω του 3% παρουσίασαν οι Φουρλής (ΦΡΛΚ 4,29€, -4,56%) και Μότορ Όιλ (ΜΟΗ 20,65€, -3,73%). Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, πτώση άνω του 4% κατέγραψαν οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,40€ -4,22%), και Νηρεύς (ΝΗΡ -4,06%), ενώ με θετικό πρόσημο κατάφεραν να κλείσουν οι Ιντραλοτ (ΙΝΛΟΤ, 0,47€ +0,43%), Ιντρακομ (ΙΝΤΚΑ, 0,712€ +0,28%) και ΕΥΑΠΣ (4,27€ +0,23%).
Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 32,43 εκατομμύρια ευρώ, με πακέτα συναλλαγών αξίας 6,91 εκατομμυρίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επίσκεψη Ν. Δένδια αύριο στην Καστοριά και το 15ο Σύνταγμα Πεζικού
- Σορός άνδρα βρέθηκε σε παραλία της Λακωνίας – Εξετάζεται αν πρόκειται για τον αγνοούμενο ψαρά από το Γύθειο
- Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι δύο ανήλικοι από το τροχαίο στη Λούτσα
- Ζελένσκι: H αλλαγή διαπραγματευτή που έκανε η Ρωσία έχει ως στόχο την αναβολή αποφάσεων


Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.