• Σχόλιο Αγοράς

    Βαριές απώλειες για το WTI, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου

    πετρέλαιο


    Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν, μετά το διάλειμμα της Τρίτης, οι τιμές των μελλοντικών συμβολαίων του πετρελαίου, με το ενεργό συμβόλαιο του WTI να διαμορφώνεται σε χαμηλά έξι εβδομάδων.

    Οι πιέσεις στην αγορά του πετρελαίου έρχονται λόγω της πρόθεση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα για να μειώσει το κόστος για τους οδηγούς, εν μέσω επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ του Λευκού Οίκου και της αμερικανικής πετρελαϊκής βιομηχανίας.

    Ο Μπάιντεν αναμένεται να ζητήσει από το Κογκρέσο να δώσει το πράσινο φως σε μια τρίμηνη αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου των 18,4 λεπτών ανά γαλόνι στη βενζίνη και να καλέσει τις πολιτείες να αναστείλουν τους φόρους στα καύσιμα, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος. Οι νομοθέτες και των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν εκφράσει αντίσταση στην αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου.

    Την ίδια ώρα, η παγκόσμια προσφορά αναμένεται ακόμα να καθυστερήσει την αύξηση της ζήτησης, όπως επισημάνθηκε από τον εμπορικό γίγαντα Vitol και την Exxon Mobil Corp αυτή την εβδομάδα.

    Εν τω μεταξύ, η ικανότητα διύλισης πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκε το 2021 για δεύτερη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία την Τρίτη.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Αυγούστου WTI έκλεισε με απώλειες 3%, στα 106,19 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Μαΐου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ