• Σχόλιο Αγοράς

    Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street, παρά την αντίδραση στα τελευταία λεπτά

    Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος παρέμειναν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μακριά πάντως από τα χαμηλά ημέρας, παρά την προσπάθεια για αντίδραση κατά τα τελευταία λεπτά.

    Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας, οι οποίες όχι μόνο παρέμειναν για μια ακόμα εβδομάδα πάνω από τις 800.000 αλλά παρουσίασαν και άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη ανακοίνωση, αλλά και οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας έπληξε το κλίμα μεταξύ των επενδυτών.

    Ωστόσο η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι πρόθυμος να αυξήσει το ύψος της  πρότασή του για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από τα 1,8 τρισ. δολάρια, προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι και να επιτευχθεί συμφωνία, βοήθησε στο να αλλάξει εν μέρει το κλίμα στη Wall Street.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Morgan Stanley (+1,34%) ανακοινώνει σήμερα κέρδη 2,7 δισ. δολαρίων (1,66 δολάρια ανά μετοχή) για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ κατέγραψε άνοδο 16% στα έσοδα, που διαμορφώθηκαν στα 11,7 δισ. δολάρια.

    Έτσι, o Dow Jones κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες στο -0,07% κλείνοντας στις 28.494,20 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά -0,15% στις 3.483,34 ενώ ο  Nasdaq έκλεισε στις 11.713,87 μονάδες με απώλειες -0,47%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 16 έκλεισαν με άνοδο και 14 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Walgreens (4,82%), έπειτα από τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, ενώ  ακολούθησαν σε άνοδο οι μετοχές των JPMorgan (1,54%) και Nike (1,05%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της Merck & Co. (-1,80%).



    ΣΧΟΛΙΑ