• Σχόλιο Αγοράς

    Το -6,26% των τραπεζών βύθισε κάτω από τις 650 μονάδες τον Γενικό Δείκτη – Στο -9,19% έκλεισε η Εθνική

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρές απώλειες 2,68% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με αρνητικές πρωταγωνίστριες για μια ακόμα ημέρα τις τράπεζες.

    Παρά την θετική έκθεση από την JP Morgan η οποία εκτιμά πως οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών θα σημειώσουν μεγάλη άνοδο καθώς και ότι  δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια προς το παρόν, αλλά και την αντίστοιχη θετική έκθεση της Global X για την ελληνική αγορά, οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν νέα βουτιά με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει με απώλειες 6,26% κλείνοντας στις 347,95 μονάδες.

    Το κλίμα επιβαρύνεται από την ιδιαίτερα αρνητική εικόνα των διεθνών αγορών την Πέμπτη, υπό την ανησυχία ενός πιθανού νέου κύματος της πανδημίας στις ΗΠΑ, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τα τελευταία 24ωρα, με τους βασικούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ να κινούνται με απώλειες άνω του 3%.

    Σε αυτό το κλίμα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,68% στις 644,90 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 69,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 58,3 εκατ. τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 3,04%, στις 1.557,48 μονάδες.

    Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η μετοχή της Εθνικής που έκλεισε στο  -9,19%. Ακολούθησε σε πτώση η μετοχή της Aegean που έκλεισε στο -7,03%, η μετοχή του Φουρλή στο -5,85%, η Alpha Bank στο -5,77%, η Coca Cola στο -5,29% και η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο -5,29%.

    Άνω του -4% ήταν η πτώση σε Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο. Πτώση μεγαλύτερη του 3% για ΔΕΗ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίο, ενώ άνω του 2% υποχώρησαν οι Titan, ΕΧΑΕ και ΑΔΜΗΕ . Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στο -1,67% ενώ η  Jumbo στο -1,87%.

    Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Motor Oil και ΟΛΠ.

    Αντίθετα, με άνοδο 1,75% έκλεισε η μετοχή του ΟΤΕ ενώ στο +1,23% η μετοχή της Σαράντης.



    ΣΧΟΛΙΑ