• Σχόλιο Αγοράς

    Τέταρτη συνεχόμενη άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,46% ο Stoxx 600

    Ευρωαγορές


    Συνεχίζεται η άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα Δευτέρα, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τους επενδυτές να παραμένουν αισιόδοξοι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο -0,1% για τον μήνα του Δεκεμβρίου.

    Παρά το γεγονός της αβεβαιότητας για την πανδημία στην Κίνα που συνεπάγεται της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και του πολέμου στην Ουκρανία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, τα αποτελέσματα του πληθωρισμού δημιούργησαν νέες ελπίδες ότι οι κεντρικές τράπεζες ενδεχομένως να χαλαρώσουν την αυστηρή νομισματική που ακολουθούν, μειώνοντας τα επιτόκιά τους.

    Υπό αυτές τις συνθήκες, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν την τρίτη εβδομάδα του νέου χρόνου σημειώνοντας άνοδο.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 454,63 μονάδες με ήπια άνοδο 0,46%.

    Από τις μετοχές του Stoxx 600, με τα περισσότερα κέρδη έκλεισαν οι Temenos AG (8,92%) και Samhaellsbyggnadsbolaget i Norden AB Series B (7.95%), ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στις HelloFresh SE (-5.56%) και NEL ASA (-5.12%).

    Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 7.860,07 μονάδες με ήπια άνοδο 0,20%.
    Αντίστοιχα κινήθηκε και ο γερμανικός DAX κλείνοντας στις 15.134, 04 μονάδες, με ήπια άνοδο 0,31%.
    Με ήπια άνοδο 0,28% έκλεισε και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 στις 7.043, 31 μονάδες.

    Σε ανοδικό έδαφος κινήθηκε και ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB, ο οποίος έκλεισε σήμερα στις 25.901,33 μονάδες με ήπια άνοδο 0,46%.
    Αντίθετα, ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 8.871,10 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,12%.

    Η καλή απόδοση των επενδύσεων και της απασχόλησης και η σταδιακή επιβράδυνση της ανόδου των τιμών είναι ορισμένα θετικά στοιχεία, που δίνουν το πράσινο φως στους αναλυτές, να ευελπιστούν ότι ο κίνδυνος ύφεσης της οικονομίας είναι περιορισμένος. Σήμερα, εισερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος πως οι χώρες της Ευρωζώνης, θα αποφύγουν τη βαθιά ύφεση και θα περιορίσουν τις συνέπειες της κρίσης, υπογραμμίζοντας πως όλα έχουν να κάνουν με έναν καλό συντονισμό των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Με την Πειραιώς στο +5%, ιστορικό υψηλό για Μυτιληναίο, οι φήμες για Αττικής και πακέτο για το 0,4% της Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ