• Σχόλιο Αγοράς

    Συσσώρευση “ασφαλείας” στο Χρηματιστήριο


    Με τις καθαρές συναλλαγές λίγο πάνω από τα 30 εκατ. ευρώ και τον καθαρό τζίρο μαζί με τα πακέτα στα 35 εκατ. ευρώ, παρατηρείται μάχη χαρακωμάτων στο ταμπλό, με τον γενικό δείκτη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση να τείνει να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 870 μονάδες. Η αγορά λοιπόν, κινείται στις 873 και ταυτόχρονα βγαίνουν πωλήσεις, γυρίζοντας το κλίμα, στα μικρομεσαία χαρτιά. Η πλειονότητα των μετοχών, 58, πέρασε στο κόκκινο,μ έναντι 42 που ενισχύονται.

    Από τις τράπεζες, δεδομένου ότι ο δείκτης υποχωρεί στις 850 μονάδες, ευδιάκριτη είναι η πτώση στην ΕΤΕ, που υποχωρεί στα 2,91 ευρώ, αλλά κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα, με τους επενδυτές να παίρνουν τα κερδισμένα του προηγούμενου διήμερου, αφού το χαρτί βρέθηκε σε υψηλά 52 εβδομάδων. Πράξεις στο 1,80 ευθρώ για την Alpha, στα 3,08 ευρώ για την Πειραιώς και στα 0,889 ευρώ για την Eurobank. Αγορές στα ΕΛΠΕ, που επανέρχονται στην περιοχή των 8,45 ευρώ και τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί πώληση μέρους της συμμετοχής του Δημοσίου πριν το τέλος του χρόνου. “Βίοι παράλληλοι” με την Μότορ Όιλ, που, επίσης,  ενισχύεται στα 21,90 ευρώ. Θετικό πρόσημο, στα 7,35 ευρώ η μετοχή της ΤΕΝΕΡΓΑ και περιορισμός των αρχικών κερδών για τον ΟΠΑΠ, που κινείται στα 9,71 ευρώ. Στα 17,50 ευρώ για το Jumbo, με τον όγκο των συναλλαγών να πλησιάζει τις 160 χιλιάδες τεμάχια.

    Απώλειες για τον Μυτιληναίο, στα 9,87 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο όμιλος έπιασε τον στόχο που είχε θέσει (αλλά τον ξεπέρασε κιόλας) για τον τζίρο του 1,5 δις. Ευρώ, από το τρίτο τρίμηνο. Αμετάβλητη στο 1,82 η Ελλάκτωρ με 205 χιλιάδες τεμάχια και συσσώρευση για την ΔΕΗ πάνω από 3 ευρώ και σήμερα με 145 χιλιάδες τεμάχια.

    Φουρλής, Revolil, Ιατρικό και Πλαστικά Κρήτης ενισχύονται πάνω από 2%. Για τον Φουρλή ακούγονται φήμες ότι ενδεχομένως να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Lamda, με την μετοχή της τελευταίας στα 7,20 ευρώ και όγκο πάνω από 400 χιλιάδες τεμάχια. Πτώση πάνω από 10% για την μετοχή της Lavipharm, μετά τις σημερινές αποκαλύψεις του mononews.gr που αφορούν στους βασικούς μετόχους της εισηγμένης.



    ΣΧΟΛΙΑ