• Σχόλιο Αγοράς

    Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street – Άλμα για τις κινεζικές μετοχές

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με ισχυρή άνοδο άνοιξε η Wall Street την Πέμπτη, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή αντίδραση που ξεκίνησε στο δεύτερο μισό της χθεσινής συνεδρίασης, ακολουθώντας και το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

    Στήριξη στην αγορά δίνουν τα νέα από τη μάχη στο Κογκρέσο για το ζήτημα του ορίου χρέους, με τους Ρεπουμπλικανούς να εμφανίζονται πρόθυμοι να συναινέσουν για μια προσωρινή επέκτασή του, καθώς όπως ανέφερε ο Μιτς ΜακΚόνελ, το κόμμα του δεν θα κωλυσιεργήσει τη διαδικασία. Η Τζάνετ Γέλεν είχε προειδοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες πως θα πρέπει να υπάρχει μια απόφαση μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

    Την ίδια ώρα, η αφορά είδε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, μετά και την παρέμβαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να επιτρέψει την μεταφορά στην ΕΕ από την Gazprom χωρίς να παρακάμπτει την Ουκρανία, κίνηση που οδήγησε σε δραματική πτώση των τιμών.

    Παράλληλα, η Wall Street άκουσε τον Λευκό Οίκο να αναφέρει πως υπάρχει κατ΄αρχήν συμφωνία με την Κίνα για μια ψηφιακή συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Σι Τζινπινγκ μέχρι το τέλος του έτους. Κάπως έτσι, με υψηλή άνοδο κινούνται οι μετοχές των κινεζικών μετοχών που διαπραγματεύονται στη Wall Street , με την Alibaba να κινείται στο +8,16%, την Didi στο +4,09% και την Baidu στο +5,08%.

    Τέλος η αγορά είδε με θετικό βλέμμα τα στοιχεία για τις νέες εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, οι οποίες μειώθηκαν κατά 38.000 στις 326.000 την εβδομάδα που έληξε στις 2 Οκτωβρίου.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κινείται στις 34.961,77 μονάδες, με άνοδο 1,58%, ο S&P 500 στις 4.427,63 μονάδες με άνοδο 1,47% ενώ ο Nasdaq στις 14.740,20 μονάδες, με άνοδο  1,64%

    Από τις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, η Levi Strauss ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων, αυξάνοντας μάλιστα τις προοπτικές της για το 2021. Η μετοχή της ενισχύεται κατά 9,41%.

    H Twitter ανακοίνωσε ότι πουλάει τo δίκτυο διαφημίσεων MoPub στην AppLovin  έναντι 1,05 δισ. δολαρίων.  Η μετοχή της  Twitter σημειώνει άνοδο 4,06%, ενώ η AppLovin άνοδο 8,57%.

    Η Rocket Lab USA ανακοίνωσε πως  η NASA υπέγραψε συμφωνία μαζί της για την επίδειξη του προηγμένου σύνθετου συστήματος ηλιακών ιστίων. Η μετοχή της κινείται στο +9,64%.

    Τέλος η μετοχή της Comcast κινείται στο +1,68%. Η συνδρομητική της τηλεόραση στην Ευρώπη ανακοίνωσε την νέα υπηρεσία έξυπνης τηλεόρασης Sky Glass, που θα επιτρέπει στους πελάτες της να μεταδώσουν ροή του Sky TV και άλλο περιεχόμενο μέσω διαδικτύου, χωρία να χρειάζεται αποκωδικοποιητή Sky Q η δορτυφορικό πιάτο. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στη Βρετανία στις 18 Οκτωβρίου και ένα χρόνο αργότερα στην υπόλοιπη Ευρώπη.



    ΣΧΟΛΙΑ