• Σχόλιο Αγοράς

    Σε θετικό έδαφος η Wall Street μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμα της αγοράς

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Σε θετικό έδαφος κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μιάμιση ώρα μετά τo άνοιγμα των αγορών.

    Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, οι αγορές έκλεισαν με ήπια άνοδο εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα στοιχεία του πληθωρισμού για τον μήνα του Ιουνίου.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες τους προβλέψεις, οι επενδυτές αναμένουν ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στο 3% από το 4% που ήταν τον Μάιο και ο δομικός πληθωρισμός να κυμανθεί στο 5% από το 5,3%, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της στην επόμενη συνεδρίαση της.

    Παράλληλα, αύριο Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί και η αναφορά «Beige Book» της Fed, με την οποία θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας ανέκδοτες πληροφορίες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στα κατά τόπους υποκαταστήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

    Τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας, επιβεβαίωσαν τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, ότι θα έρθουν νέες αυξήσεις επιτοκίων. Άλλωστε, εφόσον η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να παραμένει αρκετά ανθεκτική, οι αξιωματούχοι δεν πρόκειται να διστάσουν να προχωρήσουν στις δύο αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης η έκαστη, όπως είδαμε και από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της τράπεζας τον περασμένο Ιούνιο.

    Πώς κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    O Dow Jones κυμαίνεται στις 34.074,39 μονάδες με ήπια άνοδο 0,38%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στις 3M Co. (3,66%), Salesforce Inc. (3,41%) και American Express Co. (1,90%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Verizon Communications Inc. (-0,85%), Procter & Gamble Co. (-0,87%) και Merck & Co. Inc. (-1,01%)

    Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Salesforce σημειώνει ισχυρή άνοδο, έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε γενική αύξηση των τιμών της.

    Ο S&P 500 κυμαίνεται στις 4.419,65 μονάδες με ήπια άνοδο 0,23%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, ανοδικά κινούνται Newell Brands Inc. (10,97%), Etsy Inc. (9,87%) και HP Inc. (6,25%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι VeriSign Inc. (-4,79%), Applied Materials Inc. (-2,85%) και Carnival Corp. (-2,28%).

    Επιπλέον, από τους κλάδους του δείκτη, ο κλάδος των υπηρεσιών σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο (0,99%), ενώ ο κλάδος των υπηρεσιών επικοινωνίας καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες (0,92%).

    Όσον αφορά την μετοχή της Etsy, με το άλμα που καταγράφει αυτή την ώρα καθίσταται ως μία από τις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στον ευρύ δείκτη της αγοράς.

    Τέλος, ο Nasdaq κυμαίνεται στις 13.707,39 μονάδες με ήπια άνοδο 0,16%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Μυτιληναίος, Πειραιώς και Εθνική έσπασαν τα κοντέρ – Τα χαρτιά που έστειλαν τον δείκτη σε νέα υψηλά 9 ετών

    Τζον Γουίλιαμς (Fed NY): Η κεντρική τράπεζα δεν έχει τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων

    ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά η αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι



    ΣΧΟΛΙΑ