• Σχόλιο Αγοράς

    Σε νέο υψηλό 3 μηνών ο χρυσός – Άλμα 2,1% για το ασήμι

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Με τον πληθωρισμό να επιβραδύνεται, οι επενδυτές κατάφεραν να διατηρήσουν σε ανοδική πορεία που σημειώνει τις τελευταίες ημέρες ο χρυσός.

    Μάλιστα, η άνοδος του πολύτιμου μετάλλου σημειώθηκε την Δευτέρα, την ώρα που το δολάριο ανεβαίνει. Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,6%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού ανέβηκε κατά 7,50 δολάρια ή 0,4% για να διαμορφωθεί στην τιμή των 1.776,90 δολάρια την ουγγιά.

    Πώς κινήθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλα

    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι Δεκεμβρίου αυξήθηκαν 45 σεντς ή 2,1%, στα 22,113 $ ανά ουγγιά, τον υψηλότερο διακανονισμό από τον Ιούνιο.
    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του παλλαδίου για τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 13 $ ή 0,6%, στα 2.039,50 $ ανά ουγγιά,
    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας για τον Ιανουάριο  υποχώρησαν 5,10 $ ή 0,5% στα 1.033 $ ανά ουγγιά.
    • Ο χαλκός Δεκεμβρίου υποχώρησε 8 σεντς ή 2%, στα 3,8335 δολάρια ανά λίβρα.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    «Η άνοδος στις τιμές των συμβολαίων του χρυσού οφείλεται στο γεγονός πως οι επενδυτές εκφράζουν όλο και περισσότερο τις αμφιβολίες τους για την αμερικανική οικονομία και ποντάρουν στο πολύτιμο μέταλλο» σύμφωνα με τον Άντριαν Ας, διευθυντή έρευνας στο BullionVault.

    Ο Waller είπε την Κυριακή ότι η Fed μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβράδυνσης του ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως «άμβλυνση» της μάχης της ενάντια στον πληθωρισμό.

    Ενώ ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, τα αυξανόμενα επιτόκια τείνουν να μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού καθώς δεν πληρώνει τόκους. «Η τρέχουσα τιμή του χρυσού φαίνεται επικίνδυνα υψηλή και θα χρειαζόταν μόνο μια μικρή αλλαγή του κλίματος» για να καταρρεύσει γρήγορα η τιμή στα 1.700 δολάρια η ουγγιά, δήλωσε ο αναλυτής της Kinesis Money, Ρούπερτ Ρόουλινγκ.

    Διαβάστε επίσης

    Συνεχίζεται το θετικό σερί στις ευρωαγορές – Στις 432 μονάδες ο Stoxx 600

    Χρηματιστήριο: Πειραιώς, ΔΕΗ, ΜΟΗ οδήγησαν τον δείκτη στις 900 μονάδες

    ΟΔΔΗΧ: Σημαντική υπερκάλυψη στη δημοπρασία του 10ετούς ομολόγου



    ΣΧΟΛΙΑ