• Σχόλιο Αγοράς

    Σε bear market τα συμβόλαια πετρελαίου! Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι έκλεισαν Brent και WTI

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Το πετρέλαιο Brent της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Μαΐου, έκλεισε σήμερα κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, από τη δεύτερη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

    Η τιμή αναφοράς του Brent υποχώρησε κατά 6,53% και έπεσε στα 99,91 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Απριλίου, έπεσε στα 96,44 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 6,37%.

    Μάλιστα και τα  δύο συμβόλαια εισήλθαν σε bear market καθώς χάνουν πάνω από 20% από το κλείσιμο τους στις 8 Μαρτίου, που ήταν το υψηλότερο από το 2008.

    Η νέα πτωτική συνεδρίαση για την τιμή του πετρελαίου έρχεται καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών στην Ουκρανία για την οριστική κατάπαυση του πυρός αλλά και με την επανεμφάνιση της Covid-19 στην  Κίνα και των μέτρων καραντίνας που λαμβάνει εκεί η ηγεσία του Πεκίνου, προκαλώντας ανησυχία για τη ζήτηση το επόμενο διάστημα.

    Παράλληλα η αγορά παρακολουθεί τις συζητήσεις γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν -παρά τα προβλήματα που καταγράφονται- αλλά και τις φήμες για συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας -παρά τη διάψευση από τον Λευκό Οίκο- , στην προσπάθεια ενεργειακής απεξάρτησης της Δύσης από τη Ρωσία.

    Διαβάστε επίσης

    Χρίστος Δήμας: Μεθαύριο θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι

    Συνάντηση ΣΕΕΝ-Πλακιωτάκη: Ανησυχία των ακτοπλόων για τις τιμές καυσίμων



    ΣΧΟΛΙΑ