• Σχόλιο Αγοράς

    Σε ανοδικό έδαφος η Wall Street – Επιστροφή στα κέρδη για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με θετικό πρόσημο έκλεισαν όλοι οι βασικοί δείκτες της Wall Street, παίρνοντας ώθηση κυρίως από τις εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού, μετά την απόφαση της AstraZeneca  να προχωρήσει στη τρίτη φάση του εμβολίου, μετά την προσωρινή παύση εργασιών που είχε ανακοινώσει.

    Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις δοκιμές της φάσης 3 του εμβολίου, η οποία είχε διακοπεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω εμφάνισης ανεξήγητης παρενέργειας σε ασθενή, επαναφέροντας την ελπίδα για ανάπτυξη εμβολίου που θα νικήσει την Covid-19.

    O διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS News την Κυριακή, δήλωσε ότι η εταιρεία θα γνωρίζει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου εάν το δικό της πειραματικό εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 δουλεύει. Εάν το εμβόλιο έχει αποτελέσματα και εγκριθεί, θα μπορούσε να ξεκινήσει να διανέμεται στις ΗΠΑ έως το τέλος του έτους.

    Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν την σημερινή συνεδρίαση. επιστρέφοντας στα προ δύο εβδομάδων επίπεδα. Σημαντική εξέλιξη για την αγορά υπήρξε το γεγονός ότι η ByteDance απέρριψε την προσφορά της Microsoft για αγορά των δραστηριοτήτων της TikTok στις ΗΠΑ και επέλεξε την Oracle ως συνεργάτη στις ΗΠΑ. Η Oracle επιβεβαίωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με την ByteDance, με τον Αμερικάνο υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν μα δηλώνει στο CNBC τη Δευτέρα το πρωί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να επανεξετάσει τη συμφωνία αυτή την εβδομάδα. Αυτή η συμφωνία έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ Αμερικής και Κίνας, με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί επανειλημμένα να κλείσει το TikTok στις ΗΠΑ εάν δεν πωληθεί σε αμερικανική εταιρεία έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

    Έτσι στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 327,96 μονάδες στο 1,18% κλείνοντας στις 27.993,33 μονάδες. Πρωταγωνίστριες αναδείχθηκαν οι μετοχές της American Express (+3,78%), της Boeing (+3,20%) και της Apple (+3%). Ο S&P 500 έκλεισε την συνεδρίαση της Δευτέρας στις 3.383,54 μονάδες με κέρδη 1,27% και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε στις 11.056 μονάδες με άνοδο 1,87%.

    Κέρδη σημείωσε και ο χρυσός τη Δευτέρα. Ειδικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 15,80 δολ. ή 0,8% στα 1.963,70 δολ. ανά ουγγιά, σημειώνοντας την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 28 Αυγούστου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ