• Σχόλιο Αγοράς

    Σχεδόν αμετάβλητος ο χρυσός – Παρέμεινε στα 1.749,70 δολάρια

    • NewsRoom
    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες, αν και το δολάριο υποχώρησε κατά 0,2%, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων. Ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση πληθωρισμού, αλλά η ελκυστικότητα του περιουσιακού στοιχείου χωρίς απόδοση εξασθενεί εν μέσω περιβάλλοντος υψηλού επιτοκίου.

    Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,07% στα 1.738,06 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χρυσός του Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,02% ή 1.749,70 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    «Ο χρυσός ξεπούλησε μετά την ομιλία του Πάουελ και αυτή τη στιγμή η άνοδος οφείλεται στο καθαρό κυνήγι των ευκαιριών, καθώς και σε μια απόσυρση του δολαρίου… Ο χρυσός σύντομα θα αρχίσει να διαπραγματεύεται σε ένα μικρό εύρος μέχρι περαιτέρω ενδείξεις από τη Fed», δήλωσε ο Bob Haberkorn , ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς στην RJO Futures.

    Σε ομιλία του στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ, ο Πάουελ είπε ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια όσο υψηλά χρειάζεται για να περιορίσει τον πληθωρισμό. Οι συμμετέχοντες στην αγορά τιμολογούν τώρα σε μεγάλο βαθμό μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο. «Ο στόχος ανοδικής τιμής των Gold bulls είναι να δημιουργήσουν μια φόρμα πάνω από τη σταθερή αντίσταση στα 1.800 δολάρια και ο βραχυπρόθεσμος καθοδικός στόχος τιμής της bears είναι να ωθήσει τις τιμές μελλοντικής εκπλήρωσης κάτω από τη σταθερή τεχνική υποστήριξη στα 1.700 δολάρια», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

    «Οι ΗΠΑ οδηγούνται σε ύφεση, η Fed δεν μπορεί να είναι επιθετική τότε. Μόλις η αγορά λάβει περαιτέρω επιβεβαίωση σχετικά με αυτό, ο χρυσός θα αρχίσει να αυξάνεται», πρόσθεσε ο Haberkorn. Εν τω μεταξύ, η Goldman Sachs μείωσε τις βρετανικές προβλέψεις ανάπτυξης και αναμένει ότι η ύφεση θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος.

    Διαβάστε επίσης

    «Καμπανάκι» Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ιταλίας – Έρχονται τεράστιες αυξήσεις στον τομέα της ενέργειας

    ΟΕΕ: Ζητά την μετάθεση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου

    ΕΕ: Υπέρ της επιβολής πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας τάχθηκε το Βέλγιο



    ΣΧΟΛΙΑ