• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βουτιά 3,3% για το Brent, κάτω από τα 80 δολάρια το WTI

    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Με βαριές απώλειες έκλεισαν τη Μεγάλη Τετάρτη τα ενεργά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, καθώς η αύξηση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ επιβάρυναν το κλίμα στην αγορά.

    Το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου για το WTI υποχώρησε κατά 3,6% στα 79 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Την ίδια ώρα, το  Brent Ιουλίου στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 3,3% στα 83,44 δολάρια το βαρέλι.

     Αυτή ήταν η χαμηλότερη τιμή κλεισίματος για το WTI από τα μέσα Μαρτίου. Οι τιμές έσπασαν επίσης κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, ο οποίος είχε χρησιμεύσει ως επίπεδο υποστήριξης για περισσότερο από ένα μήνα.

    Η έκθεση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας έδειξε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,27 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, το μεγαλύτερο άλμα από τις αρχές Φεβρουαρίου.

    Την ίδια ώρα, οι πιέσεις σε Ισραήλ και Χαμάς για μια συμφωνία για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων συνεχίζεται, πιέζοντας ακόμα περισσότερο τις τιμές προς τα κάτω, καθώς μειώνονται οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό μέσω της περιοχής. Το αργό τον περασμένο μήνα είχε εκτιναχθεί  στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο λίγο πριν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

    Η αγορά προβληματίζεται επίσης και από την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ο οποίος παραμένει πολύ υψηλός. Η FED ανακοίνωσε την Μεγάλη Τετάρτη πως διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ ο Τζερόμ Πάουελ, αν και ανακούφισε την αγορά μετοχών αποκλείοντας μια αύξηση των επιτοκίων, δεν έδωσε το παραμικρό σήμα για μια μείωσή τους σε σύντομο διάστημα. Πάντως, η FED αποφάσισε να προχωρήσει σε μια μείωση του ρυθμού ποσοτικής σύσφιξης τους επόμενους μήνες.

    Πάντως, καθώς σε πολλές χώρες οι αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι όγκοι συναλλαγών ήταν μικρότεροι από το συνηθισμένο.

    Διαβάστε επίσης

    Τζερόμ Πάουελ: Πιθανώς περισσότερος χρόνος για να αρχίσουμε τη μείωση των επιτοκίων – Απίθανη μια αύξηση

    Bitcoin: Βουτιά κάτω από τα $57.000

    FED: Διατήρησε ξανά αμετάβλητα τα επιτόκια – Επιβραδύνει τη μείωση του ισολογισμού, βλέπει έλλειψη προόδου στον πληθωρισμό



    ΣΧΟΛΙΑ