• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Συνέχεια στην άνοδο μετά τις προβλέψεις του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας για το 2024

    πετρελαιοπηγή


    Ανοδικά έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Πέμπτη, με την αγορά να βρίσκει στήριξη στις προβλέψεις του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας για μια πιο «σφιχτή» αγορά το 2024 και με αυξημένη ζήτηση.

    Ειδικότερα, ο Οργανισμός ανέφερε πως καθώς οι επιθέσεις των Χούθι διαταράσσουν την δραστηριότητα στην Ερυθρά Θάλασσα, βλέπει ξανά αύξηση της ζήτησης για το 2024 κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αυξημένη κατά 110.000 βαρέλια την ημέρα από τον περασμένο μήνα. Προειδοποίησε πάντως πως η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση λειτουργεί ως «αντίρροπος άνεμος».

    Ο ΔΟΕ μείωσε τις προβλέψεις του για την προσφορά για το 2024, αναμένοντας πως θα αυξηθεί κατά 800.000 bpd στα 102,9 εκατομμύρια bpd φέτος.

    Σε αυτό το κλίμα, το WTI παράδοσης Απριλίου έκλεισε με άνοδο 1,54 δολάρια ή +1,9% στα 81,26 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου.

    Το Brent παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε κατά 1,39 δολάρια ή 1,7%, στα 85,42 δολάρια το βαρέλι, επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Γεωργιάδης για Ανδρουλάκη: Ολίγιστος και ασήμαντος πολιτικός αρχηγός

    Μακρόν: Αν η κατάσταση επιδεινωθεί στην Ουκρανία, θα είμαστε έτοιμοι για να μην κερδίσει ποτέ η Ρωσία

    Ο Αμπάς διόρισε νέο πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής τον Μοχάμεντ Μουστάφα



    ΣΧΟΛΙΑ