• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 1% παρά τις ανακοινώσεις της FED

    πετρελαιοπηγή


    Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, υποχωρώντας από τα υψηλά πέντε μηνών, με τις τιμές να πιέζονται από το ισχυρό δολάριο.

    Οι έμποροι αφομοιώνουν τα επίσημα στοιχεία από τις Η.Π.Α. τα οποία έδειξαν εβδομαδιαίες μειώσεις στα εγχώρια αποθέματα αργού και βενζίνης. Ειδικότερα,  η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ ανέφερε μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση των εγχώριων εμπορικών αποθεμάτων αργού, τα οποία μειώθηκαν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαρτίου.

    Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά 2,7 εκατ. βαρέλια για τα αποθέματα αργού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την S&P Global Commodity Insights.

    Η έκθεση έδειξε επίσης εβδομαδιαία μείωση της προσφοράς βενζίνης κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια, αλλά τα αποθέματα αποσταγμάτων υπήρξε αύξηση κατά 600.000 βαρέλια.

    Εν τω μεταξύ, η ποσότητα της ρωσικής ικανότητας διύλισης που εκτιμάται ότι θα τεθεί εκτός σύνδεσης από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας ποικίλλει, αλλά οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν επηρεαστεί τουλάχιστον 600.000 βαρέλια την ημέρα, ανέφεραν σε σημείωμα η Ewa Manthey και ο Warren Patterson, στρατηγικοί αναλυτές της ING.

    Έτσι, το  West Texas Intermediate για παράδοση Απριλίου υποχώρησε 1,79 δολάρια ή -2,1%, φθάνοντας στα 81,68 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έληξε στο τέλος της συνεδρίασης. Το συμβόλαιο Μαΐου υποχώρησε 1,46 δολάρια ή 1,8%, για να διαμορφωθεί στα 81,27 δολάρια το βαρέλι.

    Το Brent Μαΐου υποχώρησε 1,43 δολάρια ή -1,6% στα 85,95 δολάρια το βαρέλι στο ICE Europe.

    Οι τιμές του πετρελαίου είχαν μια μικρή αντίδραση μετά την ανακοίνωση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο αναφοράς αλλά και την πρόβλεψή της για τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος.

    Διαβάστε επίσης

    Τζερόμ Πάουελ: Ο πληθωρισμός του Φεβρουαρίου δεν αλλάζει τη γενική εικόνα

    FED: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια – Βλέπει ξανά 3 μειώσεις επιτοκίων μέσα στο 2024

    Ρωσία: πλήγμα 600.000 βαρελιών ημερησίως από τις ουκρανικές επιθέσεις στα διυλιστήριά της



    ΣΧΟΛΙΑ