• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέες βαριές απώλειες στην επέτειο της ιστορικής βουτιάς του 2020

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Με νέες βαριές απώλειες κινήθηκαν την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου με τις ανησυχίες για πιθανή ύφεση να στέκονται ξανά πάνω από την αγορά. 

    Η νέα πτώση ήρθε στην επέτειο των τριών χρόνων από την ιστορική βουτιά κατά 306% της τιμής του WTI σε αρνητικό έδαφος, στα -37,64 δολάρια το βαρέλι, σε μια περίοδο που τα αυστηρά lockdown για την Covid-19 είχαν οδηγήσει στο «κόκκινο» τη δυνατότητα αποθήκευσης των αποθεμάτων του αργού στις ΗΠΑ. 

    Η αγορά είδε με προβληματισμό την έκθεση της Fed της Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με την οποία ο δείκτης περιφερειακής επιχειρηματικής δραστηριότητας μειώθηκε στο αρνητικό 31,3 τον Απρίλιο από το αρνητικό 23,2 τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του Υπ. Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 5.000 σε 245.000, υποδεικνύοντας μια ελαφρά υποχώρηση στην ισχυρή αγορά εργασίας.

    Κάπως έτσι, το συμβόλαιο Μαΐου του West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 1,87 δολ., ή -2,4%, για να διαμορφωθεί στα 77,29 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τις τιμές για το συμβόλαιο του πρώτου μήνα, που έληξε στο τέλος της ημέρας, να διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet. 

    Το συμβόλαιο πετρέλαιο WTI Ιουνίου έκλεισε στα 77,37 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 1,87 δολάρια ή 2,4%.

    Το Brent Ιουνίου έκλεισε με απώλειες  2,02% στα 81,10 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Επιστροφή στα κέρδη με στήριξη από την πτώση του δολαρίου

    Στο «κόκκινο» ξανά οι Ευρωαγορές – Βουτιά 7% για τη Renault



    ΣΧΟΛΙΑ