• Σχόλιο Αγοράς

    Στο «κόκκινο» ξανά οι Ευρωαγορές – Βουτιά 7% για τη Renault

    • NewsRoom
    DAX


    Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωαγορές την Πέμπτη, με τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

    Η γαλλική Renault ανακοίνωσε αύξηση 29,9% στα έσοδα, ενώ επιβεβαίωσε το outlook για το 2023. Ωστόσο η μετοχή της βούλιαξε κατά 7,97%, καθώς όπως ανέφεραν οι αναλυτές της Bank of America, θα πρέπει να αυξήσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υψηλές απαιτήσεις της ΕΕ για τις εκπομπές άνθρακα, κάτι που σημαίνει πως ίσως αναγκαστεί να μειώσει τις τιμές τους, ακολουθώντας το παράδειγμα της Tesla. Ωστόσο η εταιρεία έχει προς το παρόν αποκλείσει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο.

    Την ίδια ώρα η σουηδική Volvo, αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την περιοχή Ευρώπης και Β. Αμερικής. Όπως ανέφερε, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν υποχωρήσει πλέον. Η μετοχή της έκλεισε με άνοδο 1%.

    Το κλίμα επιβάρυνε και το αρνητικό άνοιγμα στη Wall Street, με τη μετοχή της Tesla σημειώνει βουτιά άνω του 9%, καθώς τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν κατά 24% στο τρίμηνο σε ετήσια βάση.

    Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, η Γερμανία ανακοίνωσε πως οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν τον Μάρτιο στο 2,6% σε μηνιαία βάση, ενώ σε επίπεδο έτους υποχώρησε στο 7,5% από 15,8% τον Φεβρουάριο.

    Τέλος, οι επενδυτές άκουσαν την Πέμπτη την Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη είναι πολύ υψηλός και η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να πασχίσει για να τον επαναφέρει τον πληθωρισμό προς τον στόχο της του 2%.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,15% στις 467,43 μονάδες.

    Ο γερμανικός DAX  υποχώρησε στις 15.795,97 μονάδες με απώλειες -0,62%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε στις 7.538,71 μονάδες με απώλειες -0,14%, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση η οποία διακόπηκε από την είσοδο διαδηλωτών κατά του συνταξιοδοτικού.

    Αντίθετα, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05% στις 7.902,61 μονάδες.

    Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 27.627,12 μονάδες με πτώση -1,10% ενώ ο IBEX 35 στην Ισπανία ολοκλήρωσε στις 9.450,90 μονάδες με απώλειες -0,46%.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Με άνοδο 1% από τη Eurobank συγκρατήθηκαν οι απώλειες – Το 80% του τζίρου στη μετοχή της MIG

    Goldman Sachs: Κόβει σε ουδέτερη τη σύσταση της Motor Oil, παραμένει η σύσταση sell για τη HelleniQ Energy



    ΣΧΟΛΙΑ