• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέα βουτιά κατά 2,6% – Κάτω από τα 80 δολάρια έπεσε το Brent

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου


    Με νέες ισχυρές απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας σε νέα χαμηλά τριών και πλέον μηνών.

    Η πτώση ενισχύθηκε από την τελευταία έκθεση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς, σύμφωνα με την οποία αναμένεται υποχώρηση της ζήτησης στις ΗΠΑ. Παράλληλα, τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ενέργειας έδειξαν ισχυρή αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, κατά σχεδόν 12 εκατ. βαρέλια.

    Αρνητικό ρόλο στο κλίμα στην αγορά έπαιξαν και τα τελευταία οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, που έδειξαν ότι οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών συρρικνώθηκαν ταχύτερα του αναμενόμενου.

    Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 2,04 δολάρια ή -2,6% για να διαμορφωθεί στα 75,33 δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο  χαμηλότερο κλείσιμο από τις 17 Ιουλίου.

    Στο ICE Futures του Λονδίνου, το Brent Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 2,14 δολάρια ή -2,6% στα 79,47 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Νέες απώλειες – Έκλεισε στα 1.957,8 δολάρια η ουγγιά

    Ουκρανία: Χτυπήθηκε πλοίο του Κύπριου εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη – ‘Ενας νεκρός και 4 τραυματίες – Αποκλειστικές φωτογραφίες

    Συμφωνία για τη λήξη των πολύμηνων κινητοποιήσεων στα βρετανικά τρένα



    ΣΧΟΛΙΑ