• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέα βουτιά 2% για τις διεθνείς τιμές

    • NewsRoom
    πετρέλαιο


    Συνέχεια στο αρνητικό κλίμα για τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες γύρω από τη ζήτηση έπειτα από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων και τον φόβο για πιθανή ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας.

    Το WTI υποχώρησε κατά 1,91 δολάρια, ή -2,3%, για να διαμορφωθεί στα 82,31 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 1,74 δολ. ή -2,03%, στα 84,07 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures.

    Τα δυο ενεργά συμβόλαια είχαν σημειώσει βαριές απώλειες την Τετάρτη, άνω του 5%, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του εδώ και έναν χρόνο.

    Μάλιστα η απώλειες ήρθαν παρά την απόφαση του OPEC+ να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική παραγωγής πετρελαίου και την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας πως  θα διατηρήσει την εθελοντική μείωση 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα μέχρι το τέλος του 2023.

    Τα αμερικανικά κρατικά στοιχεία την Τετάρτη έδειξαν από την άλλη απότομη μείωση της ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ.

    Παράλληλα, η αγορά αναμένει πως η απαγόρευση εξαγωγής ρωσικών καυσίμων που θεσπίστηκε τον περασμένο μήνα θα αρθεί σύντομα και οι διαταραχές του εφοδιασμού θα είναι λιγότερο σοβαρές από ό,τι ανέμεναν οι αγορές.

    Την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι αγωγός αργού πετρελαίου που ξεκινά από το Ιράκ και διατρέχει την Τουρκία είναι έτοιμος να επαναλειτουργήσει μετά από 6 μήνες εκτός λειτουργίας.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Oπισθοχώρηση σε τράπεζες και blue chips, σε κρίσιμα τεχνικά σημεία ο δείκτης

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.831,8 δολάρια ανά ουγγιά

    Πούτιν: Σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσίας κανένας δεν έχει την οποιαδήποτε πιθανότητα να επιζήσει



    ΣΧΟΛΙΑ